Близо 50 спектакъла ще се изиграят в рамките на второто

...
Близо 50 спектакъла ще се изиграят в рамките на второто
Коментари Харесай

На 9 юли започва фестивала „Музи на водата“ на езерото Панчарево

Близо 50 спектакъла ще се изиграят в границите на второто издание на фестивала „ Музи на водата “ на езерото Панчарево, заяви шефа на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов. „ Музи на водата “ стартира на 9 юли и ще продължи до 17 септември. 

Макар това да е второто издание на фестивала „ Музи на водата “ на езерото Панчарево и сцената и трибуната за феновете са нови. Локацията е построена до националната гребна база „ Средец “. Всичко ще стартира на 9 юли с премиерата на спектакъла „ Жената от езерото “ от Росини, описа пред „ Хоризонт " шефа на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов и посочи, че постановката се осъществя със съдействието на Италианския културен институт у нас:

" Ще играем сред 40 и 50 спектакъла през юли, август и септември, от 9 юли до 17 септември . Играем на езерото " Панчарево ".

По думите му сцената е издигната въз основата на понтон, който е извънредно добре закрепен.

" И към този момент към тази сцена ние използваме тази естествена даденост на водата и тя става част от драматургията само че нашите езерни постановки ".

Той описа, че основната героиня идва с лодка от езерото.

" Защо " Жената от езерото ", тъй като в моята репертоарна политика търсим творби с езерна, водна, речна тема. Миналата година Искър беше трансфорат в река Рейн, а тази година " Жената от езерото " в Панчарево ", добави учен Пламен Карталов. 

„ Лебедово езеро “, „ Пепеляшка “, „ Селска чест “, „ Мадам Бътерфлай “ и „ Mamma mia! “ са единствено част от спектаклите, включени в програмата на втория летен фестивал „ Музи на водата “ на езерото Панчарево. 

Паралелно през лятото публиката ще може да се наслаждения и на трансформиралите се към този момент в традиция други открити подиуми, на които се играят постановките на Софийската опера и балет. „ Опера на върховете “ на Белоградчишките скали стартира на 6 август и ще продължи 15-ти. „ Аида “, „ Лебедово езеро “, „ Кармина Бурана “ и „ Болеро “ ще гледа публиката тогава, а до първи юли в парка на военната академия детската аудитория е канена на „ Трите прасенца “, „ Червената шапчица “, „ Мечо Пух “, „ Хензел и Гретел “ и „ Вълшебната гора “. 
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР