Близо 40 тона фракция е използвана до момента за запълването

...
Близо 40 тона фракция е използвана до момента за запълването
Коментари Харесай

Подготвят за Ботевите чествания пътя за Милин камък

Близо 40 тона секта е употребена досега за запълването на дупки по пътя за връх „ Милин камък “ по отношение на идните Ботеви празнувания. Дейностите се правят от екипи на Оперативна програма „ БКС “, като се чака до края на деня секторът от село Мраморен до историческото място да бъде приключен.
Възпоменателното празненство на връх „ Милин камък “ ще се организира на 31 май /петък/, от 09:30 часа. Кратка сказка за събитията, станали на историческото място, ще запознае походниците  за този стадий от прекосяването на Ботевата чета. Честването ще продължи с панихида за починалите четници, освещаване на постен курбан и стратегия от читалищата на селата Чирен, Оходен и Вировско.
През 2016 година главният монумент на мястото бе реконструиран, като се построи и плоча за починалите Ботеви четници. След построяването на постамента, всяка година в границите на Ботеви дни се провежда възпоменателно празненство, на което участват  ученици, участници в похода „ Козлодуй-Околчица “, читалищни самодейци, поданици и посетители на Враца.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР