Близо 33 000 нови заразени с коронавируса са били регистрирани

...
Близо 33 000 нови заразени с коронавируса са били регистрирани
Коментари Харесай

Близо 33 хил. новозаразени с коронавируса в Индия

Близо 33 000 нови инфектирани с ковид са били регистрирани в Индия през последното денонощие. Починали са рекорден брой заболели от COVID-19 за 24-часов интервал - над 600, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, представено от Асошиейтед прес.
На този декор в западния крайбрежен щат Гоа още веднъж бе наложена карантина - две седмици откакто той отново бе почнал да приема туристи.
Случаите в страната са на път да доближат 1 милион. Индия е на трето място по този индикатор в света след Съединените щати и Бразилия.
За миналите 24 часа в страната са били регистрирани 32 695 нови инфектирани. Общият брой на доказаните случаи в Индия е 968 876. Смята се обаче, че тези данни са подценени заради редица аргументи, да вземем за пример лимитираното тестване, отбелязва АП.
606 заболели от COVID-19 са умряли в страната през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи в Индия от причиняваното от новия ковид заболяване е достигнал 24 915. Страната е на осмо място в мрачната статистика.
Индийското министерство на опазването на здравето означи, че близо две трети от инфектираните, 63.24 % от общия брой, към този момент са оздравели. Те приписаха позитивните данни на нападателно тестване, навременно диагностициране и дейно лекуване.
Властите в западния щат Гоа, известна туристическа дестинация, оповестиха тридневна карантина и нощен полицейски част, считано от през днешния ден.
Мерките бяха подхванати на фона на всеобщото неспазване на предписанията за физическо разграничаване. Близо 40 000 локални поданици са били санкционирани с по 100 индийски рупии (1.3 долара) през последните две седмици, тъй като не носили маска.
От през днешния ден стартира двуседмична карантина в източния щат Бихар. С население от 128 милиона души и нежна здравна система, този индийски район оповестява за по над 1000 нови инфектирани на денонощие макар лимитираното тестване.
Първоначалният подтик, който индийската стопанска система получи предишния месец след разхлабването на ограничаващите ограничения, е изложен на риск от карантините по места в зони с висок риск на предаване на болестта, споделят специалисти. Според прогнози загубите за националната стопанска система следващата година ще възлизат на 133.3 милиарда $.
Междувременно броят на инфектираните с новия ковид в Пакистан набъбна през последното денонощие с 2145 и доближи 257 909, заяви на уеб страницата си държавното управление, представено от ТАСС.
От през вчерашния ден в страната са осъществени над 24 000 теста. Оздравелите са към този момент 178 737. От началото на пандемията в Пакистан са умряли 5426 пациенти с ковид, а 1942 са в сериозно положение.
На 9 май пакистанските управляващи започнаха последователно намаляване на карантинните ограничения, само че в страната към момента е наложително, да вземем за пример, хората да носят маска и да се съблюдават физическа отдалеченост. Същевременно е задействана тактика на "умна карантина ", в сходство с която се изолират обособени региони, където са открити огнища на болестта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР