Близо 30 контейнера за отпадъци са извадени от употреба в

...
Близо 30 контейнера за отпадъци са извадени от употреба в
Коментари Харесай

Дезинфекцират контейнерите в Асеновград, 30 увредени са извадени от употреба

Близо 30 контейнера за боклуци са извадени от приложимост в Асеновград и кварталите за интервала на последните два месеца - юни и юли. Започнала е частичната замяна на съдовете за боклук. Освен това, се сменят и капаци и гуми, ремонтират се дъната на контейнери, а на някои места се заменят с чисто нови.
През месец юли на улица " Миньор " са сложени 30 контейнера, като са отстранени предходните, които бяха вид " лодка ", за попречване образуването на нелегално замърсяване по същата улица. Допълнително е предоставено на " КМД " и разчистване на едрогабаритни боклуци в целия град както и на строителни такива изхвърлени към съдовете и на нерегламентирани места.
През идващия месец следва да бъде осъществена стерилизация на всички контейнери, както и на тези, в гробищните паркове. Датите, в които ще се реализира това, са от 05.08.19 година до 09.08.19 година и от 19.08.19 година до 23.08.19 година " Сметосъбирането е активност, към която всички имаме искания и в никакъв случай свършеното не е задоволително. " С тези думи кметът на Асеновград - лекар Емил Караиванов разяснява обстановката с почистването на отпадъците в града. Темата за сметопочистването, изхвърлянето на боклуци и противозаконните сметища е много сензитивна измежду асеновградчани от години насам. Трайно решение на проблема със замърсяването обаче към този момент не е препоръчано.
Караиванов добави, че обслужването на съдовете е всекидневно и маршрутите се съблюдават по график. Неколкократно са осъществени и инспекции, като на всеки сметовоз даже са били качвани общински чиновници, с цел да следят процеса. Едрогабаритни и строителни боклуци, оставени около контейнерите също се почистват с фадрома и самосвал. " Случвало се е около съдовете за боклук да се оставят дограми, мебели и други движимости, което е неправилно. Това сметосъбиране се прави отново със средства на жителите. Призовавам асеновградчани да сезират общината за всяка неправда - обърнати контейнери, формирано нерегламентирано бунище и така нататък Сега вършим компромис, само че след апелите ще последват наказания ", безапелационен е кметът на Асеновград.
Предстои и машинно миене на централните пътни артерии в града - бул. " България " и улиците " Съединение ", " Шести януари ", " Васил Левски ", " Цар Иван Асен II ", " Александър Стамболийски ", " Княз Борис I ", " Христо Ботев ". То ще бъде осъществено в интервала 26.08.19 година - 30.08.19 година През септември също е заложено машинно миене на улиците - от 09.09.19 година до 13.09.19 година Ще се извърши и ръчно разчистване на тротоари пред учебни заведения и детски градини, преди първия образователен ден.
метът Емил Караиванов заяви, че приходът от сметосъбирането в Асеновград от началото на 2019 година досега е в размер на близо 2 000 000 лв.. А от 27-те села в общината са събрани съвсем 2,5 млн. лв. в общинската хазна. Междувременно, градоначалникът уточни, че събираемостта на локалните налози в общината от началото на 2019 година досега е доста добра. Общо за първото 6-месечие на тази година са постъпили малко над 2 600 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР