Близо 21 млн. бюлетини ще бъдат отпечатани за местните избори

...
Близо 21 млн. бюлетини ще бъдат отпечатани за местните избори
Коментари Харесай

ЦИК: 3606 вида бюлетини ще има на кметските избори през октомври, печатат се близо 21 млн. бройки

Близо 21 млн. бюлетини ще бъдат отпечатани за локалните избори на 29 октомври, сподели на брифинг за медиите зам.-председателят и представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Ще бъдат направени 3606 типа бюлетини - от тях 265 типа за общински съветници, 265 за кметове на общини, 35 типа бюлетини за кмет на регион и 3041 за кметове на кметства, изясни тя.

Матева напомни, че през вчерашния ден ЦИК взе решение, с което открива социална поръчка за направата на хартиените бюлетини и ролките със профилирана хартия за бюлетини от машинно гласоподаване. Тя уточни, че прогнозната стойност на поръчката е към 9 млн. лева

Днес до 17 часа би трябвало да се записват всички кандидатски листи на партии, обединения, инициативни комитети, с цел да могат да вземат участие в тези избори, напомни Матева. ЦИК ще извърши инспекция, дружно с Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужвае ", Министерството на правораздаването, Министерството на вътрешните работи, на всички претенденти, регистрирани от ОИК дали дават отговор на условията да бъдат избирани, сподели тя.

 

По думите на Матева инспекцията би трябвало да завърши до 10 часа на 28 септември.

Продължават договарянията за разновидностите по какъв начин да се пресъздават бюлетините на екраните на машините, разяснява още Матева.

 

Обсъждаме да се записва настрана гласуването от машина и хартия, разискват се няколко разновидността на протоколи, с цел да улесним членовете на СИК, сподели още тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР