Близо 2 млн. работещи в Германия може да получат значително

...
Близо 2 млн. работещи в Германия може да получат значително
Коментари Харесай

Вдигат минималната заплата в Германия

Близо 2 млн. работещи в Германия може да получат доста нарастване на заплащането. Новината идва откакто три политически партии в страната реализираха единодушие да образуват ново държавно управление, което ще бъде управлявано от социалдемократа Олаф Шолц, който ще наследи Ангела Меркел като канцлер на най-голямата европейска стопанска система.

Като част от съдружното съглашение, страната възнамерява нарастване на минималното възнаграждение на 12 евро на час от актуалните 9.60 евро на час. Увеличението възлиза на внушителните 25%.

Промяната може да усили приходите на близо 2 млн. души в Германия, които работят на минимална заплата, което съставлява към 5% от всички служащи в стрaната, показва Карстен Бржески, икономист от ING. По думите му, решението може да се дефинира като „ доста “, предава CNN.

Минималното възнаграждение в Германия към този момент беше увеличено до 10.45 евро на час, като смяната би трябвало да влезе в действие от юли 2022 година. Коалиционното съглашение не показва по кое време ще влезе в действие новото решението за по-високо минимално заплащане.

Икономистът от UBS Феликс Хюфнер разяснява, че решението ще „ ускори общия напредък на заплатите “ в немската стопанска система, само че въпреки това ще предизвика напън върху необятен набор от хонорари в страната.

Германската централна банка предприе необикновен метод през тази седмица, като обществено подлага на критика нарастването на минималната заплата, акцентирайки, че това ще удари тези, които печелят повече.
Инфлация
Икономисти и законотворци по света преглеждат нарастването на заплатите като основен съставен елемент за инфлацията. В Германия инфлацията през октомври доближи 4.5%, което е най-високото ниво от близо три десетилетия. Очевидните аргументи за високата инфлация са скокът в цените на енергийните артикули и повишаването на храните.
Вдигат минималната заплата във Англия
До 2 млн. британци ще получат покачване на възнагражденията си вследствие на повдигане на минималното възнаграждение на Острова. Минималното...

Германия вкара за първи път минимално заплащане на национално равнище в размер на 8.50 евро на час през 2015 година.

Въвеждането на минимална заплата набира от ден на ден последователи в Европа, защото доста страни нямат идея за най-малък размер на възнаграждението. Това се случва на фона на намаляване на въздействието на работническите организации.

Европейската комисия отбелязва мощно намаляване на каузи на служащите в Европейски Съюз, които имат групови трудови контракти, в интервала сред 2000 и 2015 година, като спадът е изключително мощен в страните от Централна и Източна Европа.

Европейският съюз показа ново законодателство през този месец, което цели увеличението на минималното заплащане в страните от Европейски Съюз. Законът планува минималната заплата да бъде в размер на най-малко 50% от междинното заплащане във всяка страна.

Така или другояче, актуалното минимално заплащане в Германия е измежду най-високите в Европейския съюз.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР