Близо 14 000 лева сметка за ток и 118 лева

...
Близо 14 000 лева сметка за ток и 118 лева
Коментари Харесай

Столично заведение получи компенсация от 118 лв. за сметка за ток от близо 14 000 лв.

Близо 14 000 лв. сметка за ток и 118 лв. отплата. Такава шокираща фактура получи заведение в София, сигнализираха през вчерашния ден от Асоциацията на заведенията, осведоми NOVA. Оттам нарекоха помощта от страната „ цялостна подигравка”.

Миналият месец при същата сметка компенсацията е била към 3000 лв., изясни Павлин Петров от Асоциацията на заведенията.

„ Няма по какъв начин да ни оказват помощ тези 118 лв.. Сметките за ток са 2 500 – 3000 нагоре. Това донася загуби на всяка компания. От нас се чака да продължим да работим, да продължим да сътворяваме работни места. Но няма по какъв начин да стане в случай, че не можем да си покриваме сметките за ток”, съобщи Павлин Петров. „ Надяваме се час по-скоро държавното управление да се вслуша в предлагането на работодателските организации – да няма таван, а отплата от 75%. Тогава ще останат при нас средства, с които да си покриваме разноските, да запазим чиновниците и да предлагаме по-добър продукт”, съобщи Петров.

Екип на NOVA се свърза с Министерството на енергетиката и с ЧЕЗ. От министерството дадоха обещание формален отговор до обяд, само че повода за тази отплата била промяна на доставчика.

От ЧЕЗ дадоха отговор, че в границите на януари клиентът е получавал електрическа енергия в качеството му на снабдител от последна инстанция. След това клиентът има нов контракт, с който получава електрическа енергия в качеството му на търговец на електрическа енергия. Затова и последното отчитане на обекта е било на 01.02 до 01.02. Следователно тази отплата е единствено за 1 ден. Компенсацията, която би трябвало да получи за февруари, ще бъде приспадната към идната фактура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР