Близо 12000 жители в столичния квартал „Горна баня” нямат достъп

...
Близо 12000 жители в столичния квартал „Горна баня” нямат достъп
Коментари Харесай

12 000 от „Горна баня” оставени без медицинска грижа

Близо 12000 поданици в столичния квартал „ Горна баня” нямат достъп до медицински грижи, заяви БГНЕС. Проблемът е от години. Отговорът на районната администрация „ Овча купел” е, че нито един доктор не желае да работи там, само че аргументите по тази причина не са известни.

В кв. „ Горна баня” няма нито един доктор, няма медицински център, поликлиника, няма нищо. Затова алармира Гергана Андонова, майка на две деца: „ Проблемът е, че имаме един медицински пункт, който беше издигнат по искане на жителите тук преди няколко години. До ден-днешен той не стартира да действа по предопределение. Доколкото разбрахме неотдавна е бил взет чартърен от доктор, който не реализира активност, а го употребява за склад”, съобщи Андонова и добави, че новоизградената постройка към този момент се разрушава.

През прозорците се вижда, че пространствата са празни, по стените е избила влага, има счупени плочки, облицовката е почнала да се разлепя, откраднато е осветително тяло, а пред медицинския пункт е обрасло и е неподдържано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР