Близо 100 са младите учители, които за първи път тази

...
Близо 100 са младите учители, които за първи път тази
Коментари Харесай

В Деня на народните будители: Наградиха млади учители във Велико Търново

Близо 100 са младите учители, които за първи път тази година прекрачват прага на класните стаи и занималните в учебните заведения и детските градини във Велико Търново и района, оповестиха от Общината.
 Община Велико Търново
По традиция в Деня на националните будители - 1 ноември, те бяха наградени по време на празнична гала пред Художествената изложба „ Борис Денев “ и Паметника на Асеневци.

Кметът Даниел Панов почете събитието и връчи част от премиите, готови от Регионално ръководство на образованието и „ Сдружение за просветителни начинания 19 “ към ОУ „ Бачо Киро “.

„ Денят на националните будители е измежду най-българските по своите корени празници. Наричан и Отчовден в предишното, когато на днешната дата се е чествало и рождението на Св. Иван Рилски.

Днес се прекланяме пред предците ни - духовни водачи, които със силата на вярата, словото, перото, изкуството и културата са носили познание и култура, построили са българската нематериалност и най-важното – съхранили са българския дух и българщината през вековете.
 Община Велико Търново
Благодаря ви, уважаеми млади учители, че в съвремието вие вървите по стъпките на Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Петър Берон, на дядо Славейков, Христо Ботев, Васил Левски.

Поклон пред вас, тъй като сте се посветили на една от най-благородните специалности - да носите познание на децата на Велико Търново и България, да ги възпитавате в дух на родолюбие “, обърна се към младите учители Даниел Панов.
 Община Велико Търново
Наградите и грамотите бяха в разнообразни категории: най-млад възпитател в детска градина и в учебно заведение, преподавател с най-вече възпитаници или най-вече предмети, най-голямо изминато разстояние до работното място и други.

Връчени бяха и призове за шефове с най-голяма храброст да назначават млади педагози. Младите педагози получиха персонални послания, както и литература.

Празникът бе иницииран от „ Сдружение за просветителни начинания 19 ” към Основно учебно заведение „ Бачо Киро ”, Регионално ръководство на образованието и дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “ в Община Велико Търново.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР