Близо 100 души бяха ранени в сблъсък между два влака

...
Близо 100 души бяха ранени в сблъсък между два влака
Коментари Харесай

Близо 100 ранени след сблъсък между два влака в Тунис

Близо 100 души бяха ранени в конфликт сред два влака южно от столицата Тунис, съобщи Франс прес, като се базира на тунизийската работа за гражданска отбрана. Повечето от ранените са с леки контузии.

" Сблъсъкът сред двата влака докара до 95 ранени, които бяха откарани в лечебни заведения ", разяснява представител на гражданската отбрана. Той разясни, че единият трен е превозвал пасажери, а другият е бил празен.

По думите на представителя множеството от потърпевшите са с фрактури или с леки натъртвания, или са в положение на потрес, само че няма съществено потърпевши. За оказване на помощ на потърпевшите са мобилизирани към петнадесет коли за спешна помощ и други транспортни средства.



Сблъсъкът сред двата влака на Националното сдружение на тунизийските железници е станал към 09:30 ч. локално време в Джебел Джелуд, южно предградие на столицата Тунис. Катастрофата е станала няколко минути преди идването на два други влака, отправили се към централната гара.

През декември 2016 година петима души починаха, а над 50 бяха ранени в същия регион при конфликт сред трен и рейс на градския превоз заради развалена инфраструктура.

Тунис претърпя една от най-тежките железопътни нещастия в новата си история през юни 2015 година, когато при конфликт на трен и камион починаха 18 души. Причината за конфликта тогава беше щета в сигнализацията на прелеза, съобщи Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР