Близо 1/3 от туристите, посетили в Пловдив през първите 9

...
Близо 1/3 от туристите, посетили в Пловдив през първите 9
Коментари Харесай

1/3 от туристите в Пловдив са чужденци

Близо 1/3 от туристите, посетили в Пловдив през първите 9 месеца на 2017 година, са чужденци, като са нарастнали с 14 на 100 в съпоставяне със същия година по-рано. Данните на Национален статистически институт за активността на местата за настаняване с 10 и повече кревати в Пловдивска област за интервала януари-септември демонстрират, че гостите на общината са над 365 хиляди Това публикация министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на фестивала " Дефиле на младото вино ". Броят на нощувките също отбелязва леко нарастване и доближава до 793 хиляди За интервала януари-септември приходите от тях са повече от 35 млн. лева, което е повишаване от 4%. Най-голямо нарастване се регистрира в постъпленията от нощувки на чужденци, те минават 15 млн. лева, като нарастват с 8,1 на 100. 
България се показва все по-успешно на международната карта на винопроизводителите и печели многочислени интернационалните награди, добави министър Ангелкова. В началото на годината България е сложена на второ място измежду 10-те най-хубави дестинации за винен туризъм в света. Класацията е на " Wine Enthusiast "- едно от двете най-престижни американски списания за вино и гурме просвета.

"За нас беше значимо виното и кулинарията да бъдат включени в туристическия артикул на България, тъй като са част от цялостното прекарване на посетителите на страната " уточни още министърът. Според нея те оставят своя отпечатък и постоянно туристите вършат директна връзка сред страната, която са посетили, и виното й. Затова взехме решение дружно с Министерството на земеделието, храните и горите да разработим 12 винено-кулинарни дестинации. Те включват както обичайните винени питиета и присъщата кухня за района, по този начин и близо 50 общини и към 100 туристически обекта. Пловдив е част от дестинацията " Западна Тракия ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР