Близнаци рекордьори, родени от ембриони, замразени преди 30 години, отпразнуваха

...
Близнаци рекордьори, родени от ембриони, замразени преди 30 години, отпразнуваха
Коментари Харесай

Майката на близнаци била на 3 г., когато замразяват ембриони за децата й

Близнаци рекордьори, родени от ембриони, замразени преди 30 години, отпразнуваха първия си рожден ден.

Тимъти и Лидия Риджуей са родени на 31 октомври 2022 година, а техните родители са били единствено на три и пет години, когато ембрионите на бебетата са били замразени през 1992 година

Ембрионите на братчето и сестричето отиват при двойка във Ванкувър, Вашингтон, откакто биологичните им родители, които желаят да останат анонимни, подаряват ембрионите си на Националния център за донорство на ембриони (NEDC).

„ Осиновителите “ на ембрионите се възползват от актуалната медицина и ин витро оплождане, с цел да заченат близнаците при започване на 2022 година

Със замразяването на ембрионите си през април 1992 година близнаците печелят купата " най-старият ембрион, употребен при сполучлива бременност " в Книгата на върховете на Гинес.

Биологичните родители на бебетата са съхранявали ембрионите си в лаборатория в продължение на 15 години, преди да ги дарят на центъра за донорство - оборудване в Ноксвил, Тенеси, което разрешава на хетеросексуални двойки, които са женени от най-малко три години, да се възползват от банката, с цел да имат свое дете.

Рейчъл и Филип Риджуей са били надлежно единствено на три и пет години, когато ембрионите на децата им са били замразени.

36-годишният Филип Риджуей споделя пред Insider малко след раждането на близнаците: „ Това е зашеметяващо, когато се замисля. Почти всички, с които говорихме, се затрудняват да го схванат. “

Преди да се възползват от замразените ембриони, Рейчъл и Филип към този момент имали четири деца на възраст сред две и осем години, само че желали да имат по-голямо семейство.

Майката изпитвала усложнения да зачене естествено и трите и по-големи деца идват на бял свят благодарение на актуалната медицина. Четвъртата бременност Рейчъл се случва, до момента в който е на хормонални медикаменти. Когато вземат решение да продължат да разрастват фамилията си, вместо да се подложат на ново лекуване за неплодородие, двойката възнамерява да употребява парите, които би похарчила, с цел да осинови ембрион, написа.

За разлика от множеството, двойката избира ембрионите си от банката на NEDC - Националния център за донорство на ембриони.

" Тези ембриони постоянно се подценяват, тъй като са дарени от родители, за които е известно, че имат избрани генетични болести “, декларира Рейчъл, която към този момент е майка на 6 деца.

Когато от NEDC съобщили на Риджъуей, че бащата на ембрионите е умрял от амиотрофична латерална склероза, те не се поколебали да ги изберат.

" Решихме, че ще търсим деца, които в прочут смисъл са чакали най-дълго, тъй като може да не са съвършени “, споделя още многодетната майка, която твърди, че съгласно педиатъра на близнаците, те са в чудесно здраве.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР