Близки на украинските бойци, обсадени в завода „Азовстал“ - последна

...
Близки на украинските бойци, обсадени в завода „Азовстал“ - последна
Коментари Харесай

Близки на бойци от обкръжения завод Азовстал молят за помощ президента на Китай

Близки на украинските бойци, обсадени в завода „ Азовстал “ - последна цитадела на съпротивата против съветските сили в стратегическото пристанище Мариупол, насочиха през днешния ден апел за помощ към президента на Китай Си Дзинпин с молба да спомага за евакуацията им, съобщи Франс прес.

„ На света има един човек, комуто Путин мъчно би отказал. Вярваме, че Китай, мощен и доблестен, може да вземе сложни решения в името на една добра идея “, съобщи на конференция в Киев Наталия Зарицка, брачна половинка на един от бойците.

„ Призоваваме Негово Превъзходителство китайския президент Си Дзинпин да прояви (...) огромната мъдрост на Изтока и да работи за избавяне на нашите бранители в Мариупол “, добави тя в залата, където бе окачен портрет на китайския водач.

Позовавайки се на писма от своя брачен партньор, тя съобщи, че руснаците умишлено протакат нещата, с цел да удължат „ мъченията “ на украинските бойци.

Близо 1000 украински бойци, които още се намират в подземните галерии на гигантския стоманодобивен комбинат – а 600 от тях са ранени съгласно един от командирите, - „ са обстрелвани с всевъзможни типове оръжия откъм морето, от земята и от въздуха, в това число със неразрешени оръжия. Това не е война, това е кръвопролитие “, добави Зарицка.

Ставр Вишняк, татко на един от бойците в „ Азовстал “, също сподели, че е останал „ единствено един човек на света, към който да се обърнем – китайският водач “.

„ Призоваваме китайския президент Ди Цзинпин да вземе нужните ограничения за евакуация (на бойците), да се показа като медиатор “, посочи той.

Близък дипломатически сътрудник на Москва, Пекин е обезпокоен от съветското настъпление в Украйна, само че досега не го е осъдил. Вече дни наред близки на бойци от „ Азовстал “ и някои от тях самите насочат апели за помощ ту към Турция, ту към Съединени американски щати, а в този момент и към Китай, показва Агенция Франс Прес.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР