Блендерът безспорно е един от онези кухненски помощници, които най-често

...
Блендерът безспорно е един от онези кухненски помощници, които най-често
Коментари Харесай

НИКОГА не правете ГРЕШКАТА да слагате в блендер тези храни!

Блендерът несъмнено е един от тези кухненски помощници, които най-често използваме. Ако желаеме обаче уредът да ни служи пълноценно и за дълго време, би трябвало доста да внимаваме какви храни слагаме в купата за мелене.

Съществуват няколко продукта, които никога не трябва да попадат на това място, тъй като биха навредили на работата на блендера.
Какви храни да не попадат в купата на блендера? • Горещи течности;
Много домакини вършат грешката, когато варят чорба и желаят да я трансфорат в кремообразна консистенция, незабавно да прибавят горещите зеленчуци в купата на блендера. Тогава обаче обстановката може да стане в действителност рискова. Възможно е да се получи вътрешно налягане и супата да експлодира на всички места.
• Картофено пюре;
Може и да ви се коства необичайно, само че в никакъв случай не поставяйте варените картофи в купата на блендера. Заради нишестето, което се съдържа в този зарзават, остриетата ще се натоварят. Накрая, вместо пухкаво пюре, ще сервираме в чинията лепкава примес.
 Ето по този начин се чисти блендер и то за 3 секунди! Ето по този начин се чисти блендер и то за 3 секунди!
Блендерът е един от тези уреди, които всеки употребява вкъщи. С него можем да си създадем обичаното смути, да смелим ядки, да пасираме с...

• Сушени плодове;
Тези храни от време на време могат да са доста твърди и да повлияят отрицателно на самите остриета. Ако въпреки всичко желаете да приготвите нещо вкусно с тях и ви е нужно да ги смелите, наложително ги накиснете за малко във вода и по-късно ги преместете в купата на блендера.
• Джинджифил;
Джинджифилът не е добре да се слага в блендер. Докато протича процесът по мелене, този артикул ще отдели доста нишки, които ще затруднят остриетата. Неслучайно, когато четем за предписания, включващи тази съставна част, ни поучават да го настържем. Това е верният метод за неговата обработка.

Запомнете добре тези артикули и в никакъв случай не ги добавяйте в купата на блендера, в случай че не желаете да повредите устройството, което ви служи правилно в всекидневието!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР