Блъсканица в моловете въпреки сертификатите, търговци надули цените преди празницитеОбезщетенията

...
Блъсканица в моловете въпреки сертификатите, търговци надули цените преди празницитеОбезщетенията
Коментари Харесай

Навалица в моловете, търговците надули цените

Блъсканица в моловете макар документите, търговци надули цените преди празниците

Обезщетенията при закъснели поръчки при онлайн извършването на покупки подлежат само на договаряне, сподели шефът на асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов

Шефът на " Активни консуматори " прикани да не гледаме какъв брой % е понижението, а какви са цените сега

Изненада ни огромната навалица в моловете, защото се очакваше заради характерната конюнктура и зелените документи търговията да става най-много онлайн като предходната година. Извиха се обаче големи опашки в огромните магазини. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.

Той прикани хората да не гледат какъв брой % е обещано понижение, а какви са цените сега. Нека да съпоставят сред няколко търговеца и продукта, добави Николов. 

„ Онлайн търговията не е готова за огромния напор на поръчки през последните години, изключително по празниците. Затова освен в България, само че и по целия свят огромна част от пратките и подаръците не идват в точния момент “, акцентира той.

Според него, това е проблем с възходящо значение. След като и тази година се демонстрира, следващата година самите ние би трябвало да сме в действителност по-внимателни, добави шефът на „ Активни консуматори “. 

Той предизвести, че търговците авансово завишават цените, с цел да могат след това малко преди празничните дни да разгласят по-големи понижения. 

„ Добре, но ние не получаваме заплатите си в проценти, а в някаква сума пари и в последна сметка отново харчим разнообразни суми за другите артикули и услуги ", съобщи Богомил Николов.

„ Всякакви компенсации при закъснели поръчки подлежат само на договаряне, т.е. търговецът самичък би трябвало да си постави някаква наказателна клауза в договорите. Това е наивно и най-вероятно няма да се случи “, добави той.

„ В най-хубавият случай търговецът ще се извини за забавените доставки. В множеството случаи и това не се случва даже “, съобщи шефът на „ Активни консуматори “. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР