Благотворителна кампания за малката Йордана, родена с изключително рядката диагноза

...
Благотворителна кампания за малката Йордана, родена с изключително рядката диагноза
Коментари Харесай

Фенове на Левски правят благотворителна кампания за малката Йордана

Благотворителна акция за дребната Йордана, родена с извънредно рядката диагноза - Проксимален бедрен недостиг (Congenital Femoral Deficiency), провежда почитател клубът на Левски София - Синя Зона Б18. Момиченцето е на 1 година и 9 месеца.

Заболяването й се показва с дисторция на дясното бедро и прогресивно съкращаване на бедрената кост, заради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да върви без особено направени обувки с висока платформа, която поправя разликата в крачетата. Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният потенциал по детска ортопедия доктор Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, Съединени американски щати, се съгласи да организира лекуването и дава гаранция, че с няколко интервенции направени там, тя ще може да върви.

Сумата, нужна за тази интервенция, е 184 744 щатски $. В следствие, ще се наложи втора такава за удължение на стойност 176 498 щатски $. Това е следващата благотворителна акция, която почитател клубът на Левски София - Синя Зона Б18, провежда в поддръжка на дете в потребност. Миналата година почитател клубът съумя да събере над 40 хиляди лв. за две деца, заболели от детска церебрална парализа. Към момента се събират продукти, които да бъдат част от трансформиралия се в обичаен коледен благотворителен търг, средствата от които биват предоставени за идеята. Символичния старт на плануваните разнообразни мероприятия ще бъде даден по време на Софийския маратон, който ще се организира на 13 ноември.

Зад тазгодишната акция застават още веднъж доста хора и компании. Каузата е публично подкрепена и от Професионален футболен клуб Левски София, който ще се включи в самодейността, както и националната състезателка по лека атлетика Инна Ефтимова, основният редактор на уеб страницата BOEC.BG - Десислава Джерманска, певицата Ваня Стоянова-Ванеса, Ралица Енева - създател и прецедател на финдация СМА България и член на УС на фондация Хелп Карма, фешън организация Elementi agency и доста други известни персони.

Това са методите, по които може да се помогне на Йордана:

Дарителска сметка в лв. : Обединена Българска Банка

IBAN : BG70 UBBS 8002 1084 3315 40 BIC: UBBSBGSF

Титуляр : Йордана Слави Йорданова DMS YORDANA на номер: 17777

Paypal account : - PayPal: [email protected].
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР