Благотворителна инициатива под наслов „Бяла лястовица на надеждата за Христо“

...
Благотворителна инициатива под наслов „Бяла лястовица на надеждата за Христо“
Коментари Харесай

Благотворителна кауза обедини стотици хора с големи сърца в Мездра /снимки/

Благотворителна самодейност под наслов „ Бяла лястовица на вярата за Христо “ се организира точно на Лазаровден в Мездра. Целта бе събиране на средства, нужни за лекуването в чужбина на 35-годишния Христо Пенчев, който страда от една от редките форми на недоброкачествен израстък на меките тъкани - синовиален сарком.
В ранния предиобед на Лазарова събота гиздави девойки от Ансамбъл „ Мездра “, пременени в национални носии, обиколиха центъра и жилищните квартали в града, изпълнявайки лазарски песни и наричания за здраве и благодат и събираха средства за благородната идея. На апела за човешка съпричастност се отзоваха стотици хора с огромни сърца. Яйцата пък, събрани от лазарките, ще бъдат боядисани на Велики четвъртък от девойките от танцовия състав и препоръчани за продажба на благотворителен базар на Разпети петък пред постройката на Община Мездра, като средствата още веднъж са предопределени за лекуването на Христо.
Следобед от площад „ България “ потегли пъстро шествие, в което поетапно се включиха танцьори от Народно читалище „ Просвета 1925”, Денс център „ Йоанна “ и Танцова групировка „ Keep It Real” и спортисти от двата лекоатлетически клуба - Семеен кодекс „ Атлет” и СКЛА „ Митко Ценов Рънинг Тийм “, Клуб по източни бойни изкуства „ Лотос-М”, Железничарски клуб по художествена гимнастика „ Анелия”, Детско-юношеската школа на ОФК „ Локомотив” и Хандбален клуб „ Локомотив”.
Кулминацията на празника на добротворството беше пред Археологически комплекс „ Калето “, където при стечението на голям брой народ танцовите и спортни клубове от гр. Мездра направиха атрактивни демонстрации и уъркшопове.
Общата сума, събрана по време благотворителното събитие, е 5 269.56 лева В рамките на дарителската акция с благотворителна цел лазаруваха също децата на Върбешница и на Моравица.
„ Искам да изкажа благодарността си на всички, бъдете здрави!, показа по този мотив в обществената мрежа брачната половинка на Христо Пенчев - Петя. Благодарение на всички вас имам вяра, че ще се оправим и ще победим тази болест! “
Благотворителната самодейност „ Бяла лястовица на вярата за Христо “ ще продължи по време на великденските празници и на обичайните Празници на културата „ Мездра - май “.
Всеки, който желае да помогне, може да го направи като направи подаяние на следната банкова сметка в „ Райфайзенбанк “:
IBAN: BG72RZBB91551014509166,
BIC: RZBBBGSF
Титуляр на сметката: Христо Георгиев Пенчев,
както и в дарителските кутии, които са сложени в:
- Център за услуги и информация на жителите при Община Мездра (партерен етаж в постройката на Съвета),
- Храм „ Св. Георги Победоносец “ - Мездра,
- Завод за произвеждане на автомобилни съставни елементи „ съдебна експертиза Борднетце - България “ (SEBN-BG) - Локация Мездра,
- Детски магазин „ Пухчо” на ул. „ Иван Вазов “ №5,
- Железария „ Стройснаб “ на ул. „ Христо Ботев “ №43,
- Салон за хубост на ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №3,
- Автосервиз на ул. „ Индустриална “,
- Специализирана болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация по вътрешни заболявания (Сърдечната болница) - Мездра.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР