Благотворителен концерт От децата за децата ще се проведе на

...
Благотворителен концерт От децата за децата ще се проведе на
Коментари Харесай

Концерт „От деца за деца” събира средства за трима болни малчугани в Търново

Благотворителен концерт „ От децата за децата ” ще се организира на 15 ноември във Велико Търново по самодейност на Регионалния съвет на КНСБ. Събитието ще се състои от 18,00 часа в Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов ” в регионалния град. Със събраните средства ще бъдат подкрепени фамилиите на три деца, нуждаещи се от незабавно лекуване.

За присъединяване са поканени млади гении от детските градини и учебните заведения, танцови и музикални школи, частни креативен обединения, Младежкият дом, Центърът за работа с деца. Безвъзмездно в самодейността ще се включи и театърът, като преотстъпи салона без наем. Малчуганите от детските заведения, дружно с родители и учители са изработили все още към 200 картички, които ще бъдат вход за концерта на цена от 5 лв.. Парите ще бъдат преведени по банкови сметки посредством благотворителния фонд „ Проф. доктор Желязко Христов ” на КНСБ. Фондът е учреден преди 20 година в помощ на деца, чиито родители са починали при трудова акцидент. Тази година от област Велико Търново три деца получават месечна стипендия от 50 лв. от бюджета на фонда.

„ Целта е да изразим гражданска позиция и да бъдем съпричастни към деца в потребност, да подпомогнем техните фамилии ”,обясни ръководителят на районен съд на КНСБ Иванина Янева.
„ Държавата е най-важният фактор, който би трябвало да дава отговор за тези деца, само че ние като гражданско общество би трябвало да сме постоянно до тях, с цел да усещат те поддръжката на обществото, да усещат, че ние можем да оказваме помощ. Това мероприятие би трябвало да е началото на акция от мероприятия за добротворчество във Велико Търново ”, разяснява ръководителят на локалния парламент Венцислав Спирдонов, който персонално като жител поддържа концепцията за концерта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР