Благополучно се завърна на Земята първият киноекипаж на руската актриса

...
Благополучно се завърна на Земята първият киноекипаж на руската актриса
Коментари Харесай

Първият киноекипаж се завърна от Космоса

Благополучно се завърна на Земята първият киноекипаж на съветската актриса Юлия Пересилд и съветският режисьор Клим Шипенко, които в продължение на 12 дни обитаваха на борда на Международната галактическа станция, с цел да снимат там първи филм в Космоса, предадоха международните организации.

Спускаемата капсула на съветския транспортен съд " Союз МС-18 ", с който пътуваха от двамата кинотворци и космонавтът Олег Новицки, кацна в неделя сутринта в 4,36 ч. по Гринуич в казахстанската степ. Според първите известия на съветската галактическа организация Роскосмос пасажерите са добре. Те към този момент са напуснали спускаемия уред.

38-годишният Шипенко изпревари с " галактическия " си кино план конкурентен план на американците, в който трябваше да взе участие Том Круз. Филмът на Шипенко с присъединяване на 37-годишната Пересилд се назовава " Предизвикателство ". В центъра на сюжета е жена хирург, която отива на борда на МКС, с цел да избави живота на космонавт. В ролята на нуждаещия се от незабавна намеса космонавт е точно Новицки. Филмът е взаимна продукция на Роскосмос, Първи канал и студио Йелоу, Блек енд уайт. В него са се снимали и съветските космонавти Пьотр Дубров и Антон Шкаплеров, които в този момент останаха на борда на МКС.

След отпътуването на актрисата, режисьора и космонавта Новицки, с изключение на Дубров и Шкаплеров, на МКС остават и астронавтите от НАСА Марк Ванде Хай, Шейн Кимброу и Меган Маккартър, астронавтът от Европейската галактическа организация Тома Песке и астронавтът от Японската галактическа организация Акихико Хошиде.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР