Благоевградският разследващ полицай Кирил Карликов беше оправдан от районен съд

...
Благоевградският разследващ полицай Кирил Карликов беше оправдан от районен съд
Коментари Харесай

Дело с висок обществен интерес! РС Благоевград оневини разследващия полицай К. Карликов, обвинен в документни престъпления

Благоевградският проверяващ служител на реда Кирил Карликов беше оневинен от областен съд Благоевград по делото против него за документни закононарушения. Заседанието на районния съд се организира преди два дни и Карликов бе оправдан и по трите обвинявания, предмет на делото.

Той беше притеглен към наказателна отговорност за закононарушения по член 311, алинея 1, член 212, алинея 1 и по член 319, прочие 2 от Наказателен кодекс – сформиране и потребление от длъжностно лице на формален документ, удостоверяващ погрешни условия, непозволено приемане на парично обезщетение за краткотрайна нетрудоспособност и скриване на документи- кореспонденция.

В хода на траялото 1 година дело бяха събрани доказателства и бяха разпитани голям брой очевидци, сътрудници на Карликов, работили по досъдебното произвеждане. Той бе проверява от " Вътрешна сигурност " след подаден сигнал против него през 2019-та година.

През януари 2021 -ва година беше притеглен в качеството му на обвинен, за това, че е съставил докладна бележка, в която отразил претърпяна от него акцидент след прибиране от работа. Разследващите създали инспекция на отразените в болничния лист условия и заключили, че не дават отговор на истината Съдът обаче опроверга това и обвиняването против него падна в правосъдна зала. Установено е също, че и полученото обезщетение от Национален осигурителен институт е изплатено правомерно

По отношение на третото закононарушение, в което бе упрекнат, скриването на кореспонденция, обвиняванията са несъстоятелни, съгласно съда, защото е потвърдено, че въпросната кореспонденция е открита в деловоството на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и няма предумисъл от страна на Карликов.

Припомняме, че преписката касаеше инспекция против проверяващи служители на реда. Той знаел, че те са нужни на проверяваните лица за завеждане на гражданско дело. Посредством укриването на материалите по преписката и непредаването им за архивиране обвиненият целял да попречва завеждането на частно дело. Районният съд оправда Карликов и по това обвиняване.

Кирил Карликов е ексшеф на дознателите в ОД на Министерство на вътрешните работи -Благоевград, сега работи като проверяващ служител на реда във Второ районно управление (на МВР) – Благоевград.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР