Blagoevgrad24.bg Предупреждение за обилни валежи е издадено за почти цялата страна.

...
Blagoevgrad24.bg
Предупреждение за обилни валежи е издадено за почти цялата страна.
Коментари Харесай

Много дъжд и сняг в следващите часове, предупредиха за голяма опасност!

Blagoevgrad24.bg Предупреждение за значителни превалявания е издадено за съвсем цялата страна. " Оранжев " код за рисково време е разгласен в 5 области на страната. Силни дъждове се очакват в Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. По високите елементи на планините ще вали сняг. По поречието на р. Дунав в региона на Плевен, Русе и Силистра, дъждът ще минава в сняг и ще има условия за поледици. 

В петък количеството на преваляванията в Югозападна България ще доближат и надвишават 50 литра на кв. метър, сподели пред Българска национална телевизия Анастасия Стойчева, синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология. Съществува заплаха от наводнения, заради повишаване равнището на реките Марица, Въча, Арда, Струма, Места, Доспат и Пиринска Бистрица.

Снежната завивка, която ще се образува в Западната и Южната част на Родопите, ще е най-значителна. Там са вероятни количества на дъжда до стотина литра, т.е. при негативни температури над 1200 м ще вали сняг и снежната завивка ще е забележителна, добави Стойчева.

Вятърът в планинските региони ще е мощен и в проходите ще има условия за виелици и снегонавявания. За петък е разгласен " оранжев " код за рисково време за цяла Западна и Централна България. Валежите ще стопират в края на уикенда.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР