Благоевград. Наредбата за ползването на дървесина трябва да е балансирана

...
Благоевград. Наредбата за ползването на дървесина трябва да е балансирана
Коментари Харесай

Благоевгра: ЮЗДП и бизнесът обсъдиха на поредна работна среща промените в наредбата за ползването на дървесина

Благоевград. Наредбата за използването на дървесина би трябвало да е уравновесена и да регистрира ползите на всички по веригата – притежател на горска територия, дърводобивни компании и преработватели. Това оповестиха от ЮЗДП . Около това мнение се сплотиха през днешния ден участниците в следващата работна среща на управлението на ЮЗДП с бизнеса. В нея участваха шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, изпълнителният шеф на ИАГ инж. Мирослав Маринов и шефът на дирекция инж. Ценко Ценков, специалисти и шефове на поделения в обсега на предприятието. На срещата бяха дискутирани проблеми, свързани с смяната на настоящата нормативна уредба, която регламентира изискванията и реда за възлагане на действия в горските територии.
„ Целта ни е да създадем естествени условия за работа в горите, по тази причина сътворяваме работна група с присъединяване на всички заинтригувани за смяна на наредбата ”, сподели изпълнителният шеф на ИАГ инж. Мирослав Маринов. Той прикани присъстващите представители на дърводобива и дървопреработването да обединят старания и посредством оферти да бъдат предпазени ползите на всички. Пое и ангажимент за унифициране на критериите, по които Регионалните дирекции по горите ревизират работата в преработвателните цехове.
„ ЮЗДП продължава политиката на гладко нарастване на цената за рандеман на дървесина, която за последните четири години е нараснала приблизително с 5 лева на пространствен метър. Опитваме се да подсигурим техника за достъп до обектите, в които се прави дърводобив, а при положение на неспособност се ангажирме да поемем разноските на компаниите за това ”, уточни шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Той прикани представителите на бизнеса при проблеми в ежедневната активност да алармират незабавно за решаването им в действен порядък. Всичко е въпрос на дейна връзка, а фактът, че с всяка нова среща от ден на ден компании демонстрират интерес, значи, че разговорът е нужен, заключи инж. Дамянов.
След полемика страните – ЮЗДП, Изпълнителната организация по горите и представители на дърводобивните компании стигнаха до комплекс от оферти, които да бъдат разисквани и признати в границите на идващите една-две седмици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР