Благодатният огън слезе в Йерусалим. Много православни християни присъстваха на

...
Благодатният огън слезе в Йерусалим. Много православни християни присъстваха на
Коментари Харесай

Благодатният огън слезе в Йерусалим

Благодатният огън слезе в Йерусалим. Много православни християни участваха на церемонията по запалването на Свещения огън в църквата на Божи гроб.

Божи гроб е основна реликва за християнския свят. Смята се, че е ситуиран на мястото, където съгласно Светото писание е разпънат, заровен и по-късно възкръсва Исус Христос. То е намерено от пратеници на римския император Константин три века след разпъването на Христос. 

Слизането на Благодатния огън става всяка година в съботата преди неделята на Възкресение Христово. Православните християни имат вяра, че запалването на Свещения огън става по извънреден метод. Вярващите допускат, че в случай че огънят не слезе, това ознаменува началото на последните времена.  

Днес към 19:00-19:30 часа се чака да кацне държавният аероплан на летище " София ", с който пътуват пратениците на Българската православна черква, взели присъединяване в последованието, по време на което годишно на Възкресение Христово слиза над Гроба Господен Благодатният огън. Благодатният огън ще бъде пренесен в синодалния параклис " Св. цар Борис-Михаил ", откъдето ще бъде изнесен преди началото на възкресното свещенодействие в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " в 23:30 часа. Огънят ще бъде пренесен и в митрополитската катедрала " Св. Неделя ", където духовниците от Софийската епархия ще могат да го пренесат по храмовете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР