Благодаря на пилотите от военновъздушните сили и на всички, които

...
Благодаря на пилотите от военновъздушните сили и на всички, които
Коментари Харесай

Киев удари военна база в Крим, командирът на ВВС благодари за перфектното изпълнение

" Благодаря на водачите от военновъздушните сили и на всички, които възнамеряваха интервенцията за съвършеното осъществяване на бойната задача ", съобщи командирът Олешчук в " Телеграм ".

По непотвърдена информация базата е на Противовъздушна отбрана и радиолокационни средства на съветските военни, измежду които радиолокационна станция " Оборона ", оповестяват украински канали в Телеграм. В момента на попадението там се е намирала и доста военна техника.

Руското министерство на защитата заяви по-рано, че съветските сили са осуетили украинска офанзива против Крим.

От военното ведомство на РФ оповестиха довечера, че силите му за противовъздушна защита са унищожили ракета и дрон над акваторията на Черно море.

Руските системи за Противовъздушна отбрана са прехванали украинска ракета над южната Липецка област, намираща на към 400 километра от украинската граница, съобщи съветското ведомството, представено от Ройтерс. В известието се показва, че унищожената ракета е била пригодена за офанзиви по наземни цели.

Министерството заяви и за украински дрон, свален над северозападната част на акваторията на Черно море, добавя ТАСС. Безпилотният летателен уред е бил прехванат и погубен в 20:40 ч. московско време.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски изрази признателност във " Facebook " на интернационалните сътрудници на страната, които улесниха обмяната на военнопленници сред Украйна и Русия, съобщи организация Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вече сме си у дома " са думите на всички украинци, които се връщат от съветски плен, а ние направихме всичко по-силите си повече от тях да се върнат ", сподели украинският президент.

Според украинския водач е " доста значимо да върнем хората си вкъщи ".

" Благодаря на всички интернационалните сътрудници, които ни помогнаха да реализираме това. Благодаря на нашия екип, който работи за размяната на военнопленници ", означи Зеленски.

Укринформ заяви преди ден, че повече от 200 украински бойци и цивилни са били върнати в Украйна от съветски плен в границите на съглашение за замяна на военнопленници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР