Благодарността дава сила на човека да понесе всички несгоди в

...
Благодарността дава сила на човека да понесе всички несгоди в
Коментари Харесай

Три неща са нужни на човека: права мисъл, прави чувства и правилен говор - ПЕТЪР ДЪНОВ

Благодарността дава мощ на индивида да понесе всички неволи в живота, колкото и огромни да са: щом е признателен, с тази признателност той покрива минусите, несгодите си и ги носи по-леко.

Законът на Доброто е следният: Ако благодариш за дребното Добро, ще пристигна огромното Добро; в случай че благодариш за огромното Добро, ще пристигна още по-голямо.

Законът на злото е противоположен: Ако благодариш за дребното зло, иде по-малко зло; в случай че не благодариш за дребното зло, ще пристигна по-голямо зло.

Като благодариш за Доброто, то пораства. Като благодариш на страданието, то си отива.

Като не благодариш за Доброто, то си отива. Като не благодариш за страданието, то си остава и пораства. Това са четири закона в Природата.

Бъдете удовлетворени от дребното. Ако имате едно житно зърно или една съчка кибрит, бъдете удовлетворени и от тях. Едно житно зърно може да роди 30, 60 или 100 зрънца.

С една кибритена съчка можете да запалите огромен огън, на който да се греете и да сготвите ястие за доста хора. — Какво да върша с едно житно зърно? — Посей го в земята. – Какво да върша с една съчка кибрит? – Запали огън.

Който мисли вярно, туря клечката там, дето огънят елементарно се възпламенява. За да помогне на горението, той духа. Така той внася повече въздух и усилва горението. Духането на огъня подразбира отправяне на мисълта там, дето може да се придобие нещо скъпо.

Ако си неудовлетворен от себе си, можеш ли да очакваш другите хора да бъдат удовлетворени от тебе?

Ти си неудовлетворен от себе си, значи сготвил си неприятно ястие.

Ако си неудовлетворен от яденето си, и другите хора няма да бъдат удовлетворени. Мярка за нещата е самичък човек.

Който е удовлетворен от своите мисли, и околните му ще бъдат удовлетворени. Който не е удовлетворен от себе си, целия свят да го убеждава, че е талантлив, той няма да се съгласи с тях.

Всички хора са гениални, само че основно в едно отношение – в грешките си.

Всеки е талантлив, когато чупи и скапва нещата. Кой не е чупил стомни? В това всеки е талантлив.

Обаче, като рече да направи нова дамаджана, там не е талантлив. Време е към този момент хората да стартират умишлено да работят, да проявят своята талантливост.

Три неща са нужни на индивида: права мисъл, прави усеща и верен диалект. Щом придобие тези неща, той става благополучен.

Ето за какво, който желае да бъде благополучен, първо, би трябвало да се научи да приказва добре, след това – да мисли и да усеща право.

Правата мисъл усилва паметта, закрепва здравето. Същото се реализира с вършиме усеща и верен диалект.

Никой не може да бъде благополучен, в случай че мисълта, възприятията и говорът му не са прави.

Правата мисъл, правото възприятие и правият диалект са просвета, която се реализира при усилена работа.

Векове и хилядолетия ще я учат и отново ще остане нещо ненаучено.

Както е прелестно да ядеш, по този начин е прелестно да изучаваш науката за правата мисъл, правото възприятие и правия диалект.

Каква е задачата на актуалния човек? Задачата на всеки човек е да сътвори глава, която да бъде добър проводник на светлината; да сътвори сърце, което да бъде добър проводник на топлината; да сътвори тяло, което да бъде добър проводник на силите в природата.

От всички се желае ярък разум, топло сърце и крепко тяло.

Казано е в Писанието: „ Докато не се родите изново, не можете да влезете в Царството Божие “.

За да се новороди, човек би трябвало да прави всичко с Любов. – Защо? – Защото единствено Любовта изправя нещата.

Като обичаш, ти знаеш по какъв начин да постъпваш. Каквото даваш, ще даваш с Любов. Ако даваш плод, ще дадеш най-хубавия, който имаш.

Ако кажеш някаква мисъл, и тя ще бъде най-хубавата, която имаш. Ако дадеш възприятие, и то ще бъде най-хубавото. Кой няма да благодари за най-хубавото, което му се дава?

Това, което хората чакат от живота, не могат да го имат без обич. Любовта е алхимическият камък. Тя е, която отваря всички порти.

И така, желаете ли да се изправите, да постигнете своите стремежи, турете любовта за основа на живота си.

Любовта дълготърпи, не завижда, не дири своето, не се нервира и така нататък

Някои хора желаят да добият тия качества на живота без обич. Това е невероятно.

Най-първо човек би трябвало да сложи Любовта като основа на живота си. Любовта би трябвало да се влее в живота като велико изискване, и по-късно ще дойдат всички нейни качества, които желаеме да развием в себе си.

Тогава всичко в живота ни ще върви обикновено, без несъгласия.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР