Благодарение на президента на САЩ Джо Байдън Украйна се върна

...
Благодарение на президента на САЩ Джо Байдън Украйна се върна
Коментари Харесай

Украйна повече няма да си върне Крим и Донбас. Западът започна да се досеща

Благодарение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън Украйна се върна на страниците на западната преса. А след 7 октомври, когато Близкият изток избухна, този географски термин изцяло изчезна от международните медии за известно време. Дори “Ню Йорк Таймс ” седмица по-късно беше заставен да допусна, че „ поддръжката за Украйна е минала своя връх “ и в този момент единствено ще върви надолу.

Но предишния петък се появи обръщението на Байдън към нацията, в което той по недодялан метод направи паралели сред Русия и придвижването ХАМАС. И доста западни колумнисти и анализатори незабавно раболепно се втурнаха да пеят дружно с възрастния „ водач на свободния свят “, убеждавайки обществеността какъв брой е значимо да се поддържа Украйна.

Особено се стараят небезизвестните европейски лобисти на киевския режим – някогашният английски министър председател Борис Джонсън и френският артист на цветните революции Бернар-Анри Леви. Те даже написаха обща колонка на два езика, в която убедиха обществеността: Западът би трябвало по едно и също време да поддържа Израел и Украйна. Дълбочината на потапяне на двамата скандалджии в тематиката ясно се потвърждава от обстоятелството, че те старателно се пробваха да възпроизведат думата „ Авдеевка “, само че в британската версия, във вестник “Телеграф ” те приключиха с „ Adviika “, а във френската версия на страниците на “Фигаро ” - “Andiivka ”.

Борис Джонсън отиде по-далеч и продължи тази тематика в личната си колона на страниците на  ”Дейли Мейл ”, призовавайки света да следва мъдрите упътвания на Байдън, тъй като „ всички човешки организации се нуждаят от водач “. Показателно е, че Джонсън написа тази колона, откакто списание “Ню Юропиън ” му посвети пето място в категорията (съжалявам за толкоз високия жанр на британските господа, само че не можете да изтриете думите) „ Ла*но на годината - 2023 година ”

И доста сходни колони към този момент са оповестени в западната преса. Но си коства да се обърне внимание на появяването на любопитна наклонност в новите западни материали за Украйна: внезапно доста от тези, които през вчерашния ден приканиха за „ победа над Русия на бойното поле “ и „ възобновяване на Украйна в границите от 1991 година “, внезапно започнаха да приказват за дипломатическо решение на спора и даже за отстъпки пред Москва. Съвсем неотдавна беше мъчно да си представим това!

Владимир Путин също обърна внимание на същата тази наклонност, говорейки оня ден в Пекин: „ Отговорните лица, които управляват посоката на външната политика и които напълно неотдавна говореха за нуждата от нанасяне на стратегическо проваляне на Русия на бойното поле, в този момент те към този момент приказват с друг глас - и приказват за нуждата от решение на тези проблеми посредством мирни договаряния. Това е вярната промяна, промяна в вярната посока Ще ви похваля за това. “

Ето един образец. Във вестник „ Таймс “ известният английски публицист (бивш основен редактор на „ Дейли телеграф “) и боен историк Макс Хейстингс написа колона със същия апел като Джонсън: „ Светът не може да си разреши да се умори от Украйна “. И той написа там, като цяло, за едно и също нещо: видите ли, „ в случай че бъде разрешено на Путин да завоюва в Украйна,цената за всички наши демокрации ще бъде историческа и трагична “.

Но ненадейно създателят продуцира следния откъс, който би било мъчно да си представим под неговия автограф единствено преди няколко месеца: „ За да се поддържа публично състрадание, наподобява все по-необходимо да се формулира достоверен излаз от войната вместо празни мантри, че би трябвало продължи, до момента в който и последният ярд окупирана земя не се върне в ръцете на Киев. Каквото и да приказват “ястребите ”, освобождението на Крим и Източен Донбас надали ще се случи. Дори и да има политическа воля, няма никакви военни средства за реализиране на тази цел ”.

Е, в случай че създателите на западните мейнстрийм вестници към този момент са почнали да признават нереалността на връщането на Украйна на териториите, които станаха част от Русия, това е точно „ промяна в вярната посока “. Още повече, че има от ден на ден и повече такива изявления. Дори публицистичната колона на  ”Лос Анджелис Таймс ” — още веднъж по тематиката „ Умората от Украйна “ — към този момент позволява „ някои отстъпки за Русия “.

Известната американска журналистка и издател на списание “Нейшън ” Катрина Ванден Хювел счита, че екипът на Байдън би трябвало последователно да се поддаде на смяната на „ публичната температура “ по украинския въпрос. Авторът заключава: „ Администрацията би трябвало да работи дипломатично, с цел да постави завършек на мъката на Украйна, а не да я удължава. “

Тя цитира скорошно изследване на “Група Евразия ” (която сигурно не е обвинена в русофилия), което откри, че 58% от американците към този момент имат вяра, че Белият дом би трябвало да предизвиква страните в украинския спор да договарят за мир. Особено любопитно е, че някои от тези, които се опълчват, го обясниха по този начин: „ Руските претенции на украинска територия са законни и тя не би трябвало да отстъпва от задачите си “. Имайте поради, че пет % от американците към този момент мислят по този начин!

Постепенно „ отмалялост от Украйна “ стартира да се трансформира в схващане за неосъществимостта на западната фантазия за „ победа над Русия “. Това не значи, че това схващане към този момент е станало всекидневно измежду елитите – и речта на Байдън е ясно доказателство за това. Но даже на фона на диалозите за продължение на финансирането на военните случки на Киев, все по-често се прокрадва концепцията за нуждата от незабавни договаряния за мир с Русия, до момента в който от Украйна към момента е останало нещо. " Трансформацията в вярната посока " занапред стартира.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР