Благодарение на китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT)

...
Благодарение на китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT)
Коментари Харесай

Китайско министерство „изпусна“ снимки на новата KIA EV5

Благодарение на китайското Министерство на индустрията и осведомителните технологии (MIIT) изтекоха фотоси на новия SUV Kia EV5, които ни дават най-хубавия взор към идващия електрически автомобил на Kia до момента.

Подобно на по-големия EV9, КИА е запазила стила на EV5 доста непосредствен до концепцията, показана по-рано тази година. Кутиевидната форма на каросерията е изпъстрена с футуристични елементи, като новият цифров Tiger Face и ексцентричният дизайн на фаровете.

Въпреки че стилът е леко пообран, би трябвало да признаем, че серийният EV5 е изумителен кросоувър. Той би трябвало да е по-достъпен вид за тези, които не могат да се „ бръкнат “ задоволително за EV9.

Според информация на Car News China EV5 разполага с батерия LFP от китайския авто производител BYD. Един електрически мотор генерира 215 к.с. и 310 Нм въртящ миг. Не са предоставени данни за ускорението, само че се твърди, че EV5 развива оптималната скорост от 185 км/ч.

Докато EV5 за китайския пазар ще употребява батерията LFP, моделите, предопределени за световен експорт, ще употребяват литиево-никелово-манганово-кобалтово-оксидна (NMC) батерия с формален пробег от 598 километра.

Съобщава се, че КИА-Юеда ще създава EV5 на КИА в Янчън. Интересно е, че създаденият в Китай EV5 ще се продава и на открито, което го прави първият създаден в Китай електрически автомобил на компанията, предопределен за международните пазари.

Все още не е доказано стартирането му на американския пазар. Ако и когато EV5 дойде в Америка, допускаме, че Kia ще го създава в там, с цел да се възползва от тласъците за локално произвеждане.

Корейската компания към този момент удостовери, че ще стартира да създава електрически коли в завода на Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) в Джорджия.

Очаква се производството да стартира през 2025 година, като Kia ще похарчи 5,5 милиарда $ за новото оборудване. Може да се допусна, че новият EV5 ще бъде един от колите, създавани в този цех – в случай че изобщо доближи до американския пазар.

Според отчета формалният дебют на EV5 ще се състои на 26 август на автомобилното ревю в Ченгду. Все още няма информация дали EV5 ще се появи по US пътищата, като представител на компанията съобщи: „ Kia America не е направила публично известие по отношение на EV5 “.

Предварителните продажби в Китай ще стартират през ноември, което допуска, че EV5 ще доближи до клиентите при започване на идната година. Би било неточност Kia да не предлага EV5 в Съединени американски щати. Като по-конвенционален SUV той би се харесал на повече клиенти и би дал на марката нещо, с което да се бори с такива като Volkswagen ID.4.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР