BlackRock, най-голямата глобална компания за управление на активи, подаде отново

...
BlackRock, най-голямата глобална компания за управление на активи, подаде отново
Коментари Харесай

BlackRock отново кандидатства за спот Биткойн ETF след предупреждението на SEC

BlackRock, най-голямата световна компания за ръководство на активи, подаде още веднъж заявката си за борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн след предизвестие от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC).

Nasdaq, в съдействие с BlackRock и водещата американска борса за криптовалути Coinbase, още веднъж показа предложение за пускане на ETF, който наблюдава цената на Биткойн на спот пазара.

Ако получи утвърждение, този ETF ще бъде първият по рода си в Съединените щати. Преди това регулаторните органи в страната са отхвърляли или забавяли голям брой заявки за Биткойн ETF заради опасения по отношение на манипулирането на пазара, отбраната на вложителите и въпроси, свързани с попечителството. Досега Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища е одобрила единствено два Биткойн фючърсни ETF, които наблюдават цената на договорите за BTC, търгувани на контролирани тържища.

Според източници на Wall Street Journal SEC неотдавна е декларирала , че подадените заявки за ETF са непълни. Липсата на името на посредническата борса за криптовалути беше посочена като съществена причина за минусите в заявките. Няколко компании, в това число BlackRock, направиха промени и Coinbase беше разпозната като медиатор за тези ETF.

Анализаторът на Bloomberg ETF даде следното пояснение по въпроса:

Въпреки че повторното подаване на документи е станало на 29 юни, новината беше оповестена от Nasdaq на 3 юли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР