BlackBerry подаде съдебна жалба срещу Facebook и дъщерните ѝ приложения

...
BlackBerry подаде съдебна жалба срещу Facebook и дъщерните ѝ приложения
Коментари Харесай

BlackBerry съди Facebook заради патенти

BlackBerry подаде правосъдна тъжба против Фейсбук и дъщерните ѝ приложения WhatsApp и Instagram поради нарушение на патенти, предава Reuters. Канадската компания твърди, че обществената мрежа е откраднала технология и благоприятни условия от BlackBerry Messenger.

Съдебните разногласия към патентите на компания са част от тактиката на основният изпълнителен шеф Джон Чен да усили приходите към компанията, която от дълго време загуби пазарния си дял при мобилните телефони.

 Завръщането на BlackBerry към живот
Завръщането на BlackBerry към живот

Как акциите й скочиха със 70% за два месеца?

" Защитаването на активите на акционерите и интелектуалната благосъстоятелност е обвързване на всяко CEO ", сподели представител на компанията. От Фейсбук оповестиха, че не са съгласни с обвиняванията, като упрекнаха BlackBerry, че желае да печели от нововъведенията на други компании.

През февруари 2017 година BlackBerry заведе дело и против Nokia Corp. поради патенти, свързани с 3G и 4G технологиите. Съдебният развой към момента не е завършил.

Миналата година Qualcomm се съгласи да изплати на канадската компания 940 милиона $ по сходни обвинявания. В края на 2017 пък BlackBerry реализира съглашение и с Blu Products Inc., параметрите по което не бяха оповестени обществено.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР