Бизнесменът Красимир Каменов-Къро е - за това съобщават БНТ и

...
Бизнесменът Красимир Каменов-Къро е - за това съобщават БНТ и
Коментари Харесай

Кой е Красимир Каменов-Къро - бизнесменът, замесен в заговор срещу Гешев

Бизнесменът Красимир Каменов-Къро е - за това оповестяват Българска национална телевизия и bTV, като информацията към момента не е доказана публично.

55-годишният българин беше разгласен за интернационално търсене от Интерпол с алена бюлетина в края на април тази година. Срещу него бяха повдигнати обвинявания за това, че е поръчал убийството на Любомир Иванов, някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, който беше убит в София през 2022 година

Паралелно с това прокуратурата свърза името на Къро и с други закононарушения, в това число като участник в скица за търговия с въздействие, която беше избрана като " скрит план " за събаряне от поста на полицейски началници и даже на самия основен прокурор Иван Гешев.

Именно Къро беше " основното настоящо лице " в записите, които Гешев показа на конференция през март, за за неговото събаряне от власт. Въпреки че прокуратурата го уличи в незаконна активност, тя по този начин и не повдигна обвинявания против него по този мотив.

Според информация в медиите, от години Каменов е отвън България и живее в Република Южна Африка, само че продължава да е асоцииран с голям брой бизнеси в страната, измежду които зеленчуковата борса в " Слатина - Къра " АД, сдружение за паркинги в София, както и с концесии на плажове.

Бизнесменът е прочут от времето на незаконната силова формация ВИС-2. Отделно е свързван със посочения за наркобос Христофорос Аманатидис - Таки, както и със абсурда около " златния мочур " на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР