Бизнесменът и президент на най-стария столичен клуб Славия Венцислав Стефанов

...
Бизнесменът и президент на най-стария столичен клуб Славия Венцислав Стефанов
Коментари Харесай

Венцислав Стефанов с разтърсващи факти пред БЛИЦ TV за кървавия Преход, убития му син Митко и отвличането на Адриан Златков!

Бизнесменът и президент на най-стария столичен клуб " Славия " Венцислав Стефанов бе сполетян от голяма покруса през 2003 година, когато бе похитен единствения му наследник Димитър. Йоско Костинбродския и главорезите му бяха подсъдими за жестокото закононарушение, само че оправдани от съдиите от Апелативния познавач съд Росенова, Врачева и Колева. БЛИЦ потърси гледната точка на Венцислав Стефанов. Бизнесменът сподели своята истина в разтърсващо изявление пред Ивайло Крачунов. -Г-н Стефанов, каква е Вашата истина за престъпния Преход в България?
-Сигурен съм, че няма да ни стигнат един или два часа, в случай че би трябвало съответно да стъпим на всички негови стадии и интервали. Тогава когато няма държавност и задоволителна сигурност за хората, се развиват престъпните контингенти.

Няма да не помни думите на един извънреден общественик и високоуважаван от мен човек - Тодор Живков. Той сподели на мен и на един мой другар: " Запомнете от мен едно - и най-силната мафия е по-слаба от най-слабата страна ".

Държавата би трябвало да се стреми да направи по този начин, че хората, които живеят в нея, заплащат налозите си и почитат властта, да резервира техните ползи. Явно политическите главоблъсканици през всички тези години направиха по този начин, че да се породят някои така наречен престъпни контингенти. Но съм уверен, че всички те доста елементарно биха могли да бъдат парирани, в случай че имаше предпочитание от страна на страната.



-През 1997 година Иван Костов разгласи война на мутрите. Успя ли той да се оправи с обещанието си или настъпи разцвета на хората със знакови прякори?
- Аз си имам лично мнение по този въпрос. Костов направи доста неща, само че повече за себе си и хората, които той смяташе за близки, в сравнение с за елементарния човек.

Сигурността на елементарните хора зависи само от страната. Ако тя реши ще прибере всички крадци за 30 минути. Знае се всеки от тях какво прави. И тогава ще излезе прословутата фраза: " Ние ги хващаме, те ги пускат ", тъй като ще се появят мастити юристи, които ще оправдаят дадените персони, които са направили сумати закононарушения и разваляне на фамилни полезности, коли, къщи и какво ли още не.

Въпреки че прокуратурата и следствието ще дават на съда избрани доказателства, за които в Америка и други страни биха били наказани нарушителите и вкарани в пандиза, при нас ще бъдат пуснати на независимост просто ей по този начин и по-късно те ще се присмиват на хората, които са работили по тяхното задържане и на прокуратурата, която е поискала наказването им.

- Говорите с болежка, тъй като сте персонално пострадал от правосъдната власт. Изродите, които бяха изправени на подсъдимата пейка за отвличането на сина Ви Митко бяха оправдани с лекост от съдиите от Спецсъда Росенова, Врачева и Колева. Какво почувствахте, когато апелативните спецсъдии оправдаха Йоско Костинбродския и бандата му за най-тежкото закононарушение против Вашето дете?
- Много е мъчно накратко да кажеш какво чувстваш! От момента, в който Митко беше похитен до този миг, в който беседвам с Вас, безкрайни са дните и нощите, в които или го сънувам или ставам и лягам с мисълта за него. Да не приказваме за неговата майка и сестра... Баба му и дядото му по този начин и си отидоха и не можаха да дочакат най-малко да узнаят къде е гробът му и да възпламенят една свещичка.

Гледах надменното държание на всички тези изверги в правосъдната зала, безпардонното и безочливо държание на техния юрист, и виждах по какъв начин прокурорите се стараят по всевъзможен метод да има отмъщение, откакто разбрах по какъв презрян метод тези хора са освободени, без да получат заслуженото си, макар че на каквото и да ги осъдят ще е малко.



Според мен и останалите родители най-страшното нещо е да загубиш сина си. И в един миг да те гледат в очите и да ти се подиграват съдии и юристи... Но дано те да не не помнят, че животът е едно колело. Пожелах на техния юрист да бъде на моето място, там където аз стоях. Нека в най-скоро време и той да застане там и да почувства болката!

Учудвам се по какъв начин тези съдиики, допускам че те са майки, в случай че сходно нещо се беше случило с тяхно дете, белким майката на Митко няма право да получи поддръжка за всичко, което е претърпяла? Те са майки, за какво постъпиха по този начин? Значи става въпрос за доста пари!

Сигурен съм, че подсъдимите нямат толкоз пари, че да пратят освобождението си. Явно някой манипулира нещата и има интерес такива хора да съществуват, с цел да тормозят обществото.

Видяхте и случая с отвлечения Адриан Златков. Какво направиха за освобождението му? Нищо! Защо?

- В последна сметка нещата опират до съда, над който няма надзор. Имате ли пояснение кои са настойниците, за които говорите, че са дали пари за освобождението на Йоско Костинбродския и неговата тайфа?
- Не, нямам. Не мога да предположа, че някои измежду познатите ми може да направи това нещо. Защото считам, че всеки един човек, който има семейство и деца, в никакъв случай не би си разрешил да направи такова нещо. Това е най-тежкото закононарушение - срещу децата.

Ако имат нещо срещу мен, господа заповядайте, аз съм тук на улицата! Получиха си парите, всичко което желаеха съм извършил. Защо затриха детето ми? Той беше единствено на 23 години. И след това за тях няма отмъщение. Седят в правосъдната зала и се подсмихват и подиграват.

- Вие имате несъмнено въздействие и контакти. Бихте ли потърсил персонално отмъщение против главорезите, които Ви лишиха Митко?
- Господ ще ги съди! Ако съм желал да диря някакво отмъщение, несъмнено до в този момент да съм го потърсил. Не желая да се занимавам с тези неща. Това е под моето образование. Така са ме възпитали родителите, разговаряли сме и с другари. Има кой да ги съди!

- Сега, когато някои от хората с прякори не са в България, а други са изгубили мощта си, смятате ли че противодействието против тежката проведена престъпност ще е по-лесно?
- Нормално е да бъде доста по-лесно. Но в този момент виждаме, че в случай че дадени хора ги няма, то има избран съд, който не можеш да схванеш зад хората с тежки прякори ли застава или пази страната!

В тези случаи просто не може да ми го побере мозъка, откакто има прокурори, които работят, откакто има свидетелски показания, откакто има убити очевидци, да не се осъждат, а да се оправдават изправените пред съда хора! Представяте ли си защо приказваме? Ти му даваш опция да избяга, сякаш че ще му гледаш мярката за неотклонение (Става дума за Йоско Костинбродския, който бе оставен умерено да избяга от България, след скандално решение на съдии от Апелативния спецсъд).

След като против него има доказателства за какво го пускаш! Дръж го в пандиза!

Това е целенасочена игра на юристи и съд! Прокуратурата и следствието работят, всичко друго отива по дяволите!

- Вие сте набожен човек. Смятате ли, че Господ в действителност ще накаже тези, които посегнаха на Вашия наследник?
- Убеден съм! Убеден съм! Убеден съм, тъй като не можеш да бъдеш благополучен, когато отнемаш човешки живот и по-късно се облагодетелстващ финансово!

Рано или късно тези неща се връщат!

- В какво намирате очакване, след персоналната Ви фамилна покруса?
- С две думи не мога да кажа, само че въпреки всичко в края на краищата желая да знам къде да отида, с цел да запаля една свещ на детето си.

Иска ми се дребните деца, които са по улиците с моя сътрудник и другар се опитваме да създадем оптималното те да могат да спортуват и да имат занятие и дисциплинираност. Искам да виждам наслада в детските очи, тъй като си крещя на акъла, че синът ми може да се е преродил в някое от тези деца, които упражняват на " Славия ".

Виждам усмивките в очите им! Ако един човек не може да се зарадва на детската усмивка и благополучие, значи е деградирал и не е потребен за обществото, и по-добре да не съществува!

Смятам, че рано или късно ще се случи по този начин, че един човек ще удари по масата и най-малко елементарния човек в България ще може да спи умерено. Пътувам до Турция и Гърция, прилежащи нам страни и там не можеш да подкупиш някой служител на реда. Там не можеш да видиш грабежи и отвличания.


Аз мисля, че ние българите доста стискаме и устояваме, само че в един миг ще ни падне пердето и може би народът ще стартира самичък да се оправя с тази престъпност, която върлува по улиците и с помощта на някой в този съд нарушителите са ненаказуеми!

Става по този начин, че в българското общество би трябвало да се съобразяваш с двама или трима съдии, или хора които ще отсъдят по този начин, че тези за които би трябвало да има отмъщение излизат като неуловими и ненаказуеми хора. Това кара други да ги следват и да кажат: " откакто може за Йоско Костинбродския, не може ли аз да съм Пешо Червенбряшкия "?.

- Остава ни да имаме вяра, че ще има по-голяма правдивост?
- Справедливост ще има тогава, когато не всичко ще се взема решение от този съд! Аз съм уверен в думите на този почитан от мен човек, че и най-слабата страна е по-силна от мафията.

Държавният уред има принадлежности, с които може да накара всеки един жител да се преценява със законите и да работи и живее по този начин, че обществото да не го носи на тил и да не се преценява с осъществените от него закононарушения, а да бъде негов съдник и да го накара той да се преценява с елементарния човек.

- Смятате ли, че България ще се трансформира в бяла европейска страна?
- Дали ще станем бяла европейска страна, аз мощно се колебая! Но най-малко да станем една същинска страна, в която правото да побеждава.

Държавата би трябвало да бъде майка на своите жители, а не мащеха, тъй като в този момент хората не усещат религия в държавността!

Следователят си споделя: " добре, аз ще го хвана и ще го закарам в полицията, само че на следващия ден ще пристигна юристът му и ще го пусне! За какво да работя? ".

После се чудим за какво служителите на реда не желаят да работят, а прокурорите са се хванали за главите, тъй като каквото и да предяват като доказателства, ще има съдии, които ще ги опраскат.

- Пожелавам Ви повече шанс в търсене на истината?
- Дано повече хора като Вас се борят за тази истина! Дай Боже!

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР