Бизнесът очаква цифрови умения от кандидатите за работа(снимка: CC0 Public

...
Бизнесът очаква цифрови умения от кандидатите за работа(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

„Цифрова Европа” финансира летни училища по програмиране


Бизнесът чака цифрови умения от претендентите за работа
(снимка: CC0 Public Domain)

Два плана за възстановяване на цифровите уменията на младежите и подготовката им за кариера в региона на технологиите ще бъдат финансирани по стратегия „ Цифрова Европа ”, оповестиха от Министерство на превоза и известията, което е народен координатор на програмата. Предстои сключване на споразуменията за даване на безплатна помощ.

В рамките на плановете ще бъдат създадени интерактивни способи за преподаване и учене, като летни учебни заведения във виртуални лаборатории и курсове за програмиране. Ще бъде основана връзка сред промишлеността, университетите и учебните заведения, с цел да се обезпечат цифровите умения, които бизнесът чака от претендентите за работа, прецизираха от МТС.
още по темата
Новите планове, които ще бъдат финансирани по стратегия „ Цифрова Европа ”, са общо 3, като в тях вземат участие 8 български организации. Очакваното безплатно европейско финансиране е над 1 млн. евро. Конкурсите бяха отворени от 11 май до 26 септември 2023 година

Сред плановете, които ще получат поддръжка, е и внедряването и демонстрирането на Общата европейска референтна рамка за енергоспестяващи приложения. Крайните консуматори ще получат потребна и комфортна за прилагане информация за икономии на сила и в същото време ще се укрепва стабилността и устойчивостта на електроенергийните мрежи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР