Бизнесът изнемогва на сметките за ток, които скачат всеки месец.

...
Бизнесът изнемогва на сметките за ток, които скачат всеки месец.
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Изнемогваме!

Бизнесът изнемогва на сметките за ток, които скачат всеки месец. В заведението на Ричард Алибегов за последните месеци са се нараснали повече от 3 пъти.

" Този обект е доста огромен, сметките му бяха към 20 хиляди лв. на месец, а в този момент са над 38 хиляди след обезщетенията. Ние няма по какъв метод да се ограничим, тъй като няма по какъв начин да включим котлоните в кухнята, когато си поръчате и няма по какъв начин да изгасим лампите в заведението ", разяснява Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Тенденцията за нарастването на цената на електричеството ще продължава, до момента в който не се успокоят пазарите и има резистентност на синьото гориво, споделят от Българския енергиен конгрес.

Според тях България би трябвало да упорства за смяна в метода на образуване на цената на електричеството, с цел да се реализира непоклатимост на пазара.

" Когато се отвърже цената на електрическата сила от цената на газа, ще се получи едно утешение на цените на тока. Средно видяно в микса на ел. силата доминират други източници и тяхната цена няма да води до такива цени, които следим сега ", разясни Антон Иванов от Българския енергиен конгрес.

Заради наклонността за повишение на цената на електрическата енергия от ден на ден заведения затварят, споделят от сектора.

" На фона на милиардите обезщетения, които са незадоволителни за бизнеса сега, тъй като имаме обезщетения, само че плащаме три пъти по-висок ток ", съобщи Алибегов.

Според специалистите страната ни би трябвало да търси по-широко огромни ограничения, а освен посредством обезщетения, тъй като те към този момент не съумяват да понижат този напън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР