Бившият №1 в световната ранглиста Анди Мъри си гарантира завръщане

...
Бившият №1 в световната ранглиста Анди Мъри си гарантира завръщане
Коментари Харесай

Анди Мъри се завърна в топ 50 на световната ранглиста

Бившият №1 в международната класация Анди Мъри си подсигурява завръщане в топ 50, откакто се класира за финала на шампионата от сериите " Чалънджър " на клей в Екс ан Прованс (Франция) с награден фонд 200 хиляди $.

Шотландецът, който сега е 52-и в света, взе късно " уайлд кард " за конкуренцията след загуба в първия кръг на шампионата " Мастърс " в Мадрид и завоюва четири следващи победи. Всички те бяха против представители на домакините от Франция, а на полуфиналите надви над Аролд Майо със 7:5, 6:1.

Pure joy |
— ATP Challenger Tour (@ATPChallenger)

Така на финала на следващия ден Мъри ще се изправи против американеца Томи Пол, който е полуфиналист от Откритото състезание на Австралия тази година.

Това е втори край за Мъри от началото на сезона след шампионата на АТП в Доха през февруари, където той загуби от Даниил Медведев. Шотландецът търси първа купа след Антверпен през 2019 година, а в случай че победи Пол ще вземе първия си трофей на равнище " Чалънджър " от 18 години насам. Той също по този начин може да се изкачи малко отвън топ 40, което би било огромна очакванията за него да бъде подложен на " Уимбълдън ".

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР