Бившият заместник-министър на външните работи Христо Ангеличин бе оправдан на

...
Бившият заместник-министър на външните работи Христо Ангеличин бе оправдан на
Коментари Харесай

Христо Ангеличин е оправдан за телефонните централи на втора инстанция

Бившият заместник-министър на външните работи Христо Ангеличин бе оневинен на втора инстанция по делото за покупката на телефонни централи за 12 български посолства. Първоинстанционният спецсъд бе осъдил Ангеличин на две години условно за договорката, само че апелативните магистрати го оправдават изцяло.

Любопитното е, че в правосъдния състав на втората инстанция взе участие и арбитър Галя Георгиева, която някогашен член на Висшия правосъден съвет. Съдия Георгиева бе един от най-близките хора до основния прокурор Сотир Цацаров във Висш съдебен съвет. Останалите съдии по делото на Ангеличин са Румяна Илиева и Даниела Врачева.

Пред апелативния спецсъд юрист Даниела Доковска пледираше, че с дейностите си Христо Ангеличин не е направил закононарушение, а прокуратурата настояваше за по-тежко наказване от присъдените му две години условно за занемареност.

Христо Ангеличин е обвиняем за занемареност във връзка със закупуването на телефонни централи в 12 посолства от съответна компания и без социална поръчка. Централите трябвало да бъдат сменени по отношение на подготовка за европредседателството на България.

Първоначално делото беше импортирано в Софийския градски съд, който обаче го приключи, тъй като от обвинителния акт не излиза наяве какви отговорности е имал Ангеличин и кои от тях не е извършил. След измененията в Наказателно-процесуален кодекс, обвинителният акт беше импортиран в спецсъда и обвиняването към някогашния зам.-министър бе изменено от закононарушение по работа в занемареност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР