Бившият заместник-министър на отбраната на Украйна Анна Маляр, след изявлението

...
Бившият заместник-министър на отбраната на Украйна Анна Маляр, след изявлението
Коментари Харесай

Анна Маляр: Ситуацията около Авдеевка е откровено застрашителна

Бившият заместник-министър на защитата на Украйна Анна Маляр , след изказването на командира на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски, също приказва за комплицираната обстановка на източния фронт , цитира думите й Би Би Си.

" Ключовите борби в този момент не престават в източната част (на страната) ", съобщи Маляр в своя телеграм-канал, като напомни, че има пет посоки, в които съветската войска атакува : Купянско, Лиманско, Бахмутско, Авдеевско и Маринско.

" В момента най-активното нахлуване е в регионите на Авдеевка и Бахмут. И в двете посоки обстановката е извънредно тежка, а край Авдеевка е откровено застрашителна ", счита Маляр. Според нея точно там " има риск " врагът да продължи напред.

Маляр напомни, че Русия счита Бахмутското направление за стратегическо за достъп до границите на Донецка област.

" Това може да се види ясно, в случай че се проучва какъв брой сили водят там и кои тъкмо. Така че в Бахмутското направление врагът в този момент употребява най-боеспособните елементи от деснтчици и морски пехотинци, както и елементи, образувани от някогашни пандизчии ", написа тя.

Нейната оценка за обстановката край Бахмут съвсем буквално повтаря това, което командирът на украинските сухопътни войски.

Маляр също повтори думите на Сирски, че салдото на силите на източния фронт е в интерес на Русия : " Разбира се, врагът има повече оръжия и хора. Но нашите, в изискванията на тъкмо това съответствие, държат защитата - и наподобява, че фронтът на никое място не мърда и нищо не се случва. Както се споделя в отчетите: боевете не престават.

Това положение може да продължи най-малко няколко месеца, предвижда някогашният зам.-министър на защитата на Украйна. Според нея, " с цел да се реалокира обстановката от тази точка ", е належащо да се усили " броят на оръжията, техниката и хората на източния фронт " и то по-рано, в сравнение с врагът го прави.
 Путин за фронта: Правим каквото считаме за належащо, каквото желаеме
Путин за фронта: Правим каквото считаме за належащо, каквото желаеме

Той взе участие в разширено съвещание в съветското министерство на отбраната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР