Бившият вратар на националния отбор по хокей - Константин Михайлов.

...
Бившият вратар на националния отбор по хокей - Константин Михайлов.
Коментари Харесай

Българин влиза в Залата на славата на световния хокей

Бившият вратар на националния тим по хокей - Константин Михайлов. Той ще се трансформира в първия българин, признат в Залата на славата!

Новината оповестиха от родната федерация, като прецизираха, че персонално президентът на Международната федерация Рене Фазел се е обадил на Михайлов, с цел да му заяви новината и да го поздрави.

Официалната гала по приемането на българина в Залата на славата е в края на май в Словакия, когато ще се организира международното състезание. Той ще бъде съпроводен от цялото си семейство, написа БТВ.

Михайлов е играл с националния тим на 28 международни шампионати за мъже. 55-годишният хокеист дебютира за отбора през март 1985 година На клубно равнище е играл за "Левски-Спартак ", "Металург " Перник, "Академика " София, "Славия ", както и в отбори от Сърбия, Турция и Франция.

С приемането на Михайлов България става осмата страна, която има собствен представител в Залата на славата. В нея са признати най-вече хокеисти от Съединени американски щати и Канада. Русия (в това число и СССР), Швеция, Финландия, Словакия и Чехия също имат свои представители там.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР