Бившият волейболист на Добруджа 07 (Добрич) Трифон Лапков и новият

...
Бившият волейболист на Добруджа 07 (Добрич) Трифон Лапков и новият
Коментари Харесай

Трифон Лапков и Грьонинген отпаднаха от Шампионската лига, срещу германци за Купата на CEV

Бившият волейболист на Добруджа 07 (Добрич) Трифон Лапков и новият му холандски клуб Абиант (Грьонинген) не съумяха да се класират за груповата фаза на Шампионската лига. Шампионите на Холандия паднаха като посетители на белгийския гранд Нолико (Маасейк) с 0:3 (21:25, 17:25, 23:25) в мач-реванш от 3-и кръг на квалификациите в най-силния европейски клубен шампионат, игран този следобяд пред към 1500 фенове в зала " Щеенгьод Арена ".

Така след две загуби с 1:3 и 0:3 гейма волейболистите на Грьонинген отпаднаха от ШЛ, само че ще продължат присъединяване си във втория по мощ евротурнир за Купата на CEV. Там на 1/16-финалите ги чака немския СВД пауърволейс (Дюрен). Първата среща е на 6 декември (сряда) в Германия, а реваншът е две седмици по-късно в Холандия. Нолико пък за следващ път ще играе в групите на Шампионската лига, като жребият за тях ще бъде в четвъртък (16 ноември).

Трифон Лапков се включи доста мощно като запаса за своя отбор във втория гейм и приключи със 7 точки (1 блок, 60% успеваемост в офанзива, 71% положително и 43% съвършено посрещане) . Най-резултатен за Грьонинген бе Щайн Ван Шие с 11 точки (37% успеваемост в атака). За домакините от Нолико над всички бе Йолан Кокс със страхотните 20 точки (1 блок, 2 аса и 53% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР