Бившият военен министър (2008-2009 г.) Николай Цонев е назначен за

...
Бившият военен министър (2008-2009 г.) Николай Цонев е назначен за
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Николай Цонев стана съветник в МВР

Бившият боен министър (2008-2009 г.) Николай Цонев е назначен за консултант на Министерство на вътрешните работи шефа Иван Демерджиев, научи извънредно Lupa.bg.

Неясно за какво новото попълнение в екипа на вътрешния министър и длъжностен вицепремиер не е отразено в медиите, а името на Цонев не попада и в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, сподели нашата инспекция.

Според източника на Lupa.bg Цонев почнал работа като консултант на Иван Демерджиев на 2 септември, петък.

Последният пост, който Цонев зае публично, бе като член на Надзорния съвет на „ Български ВиК холдинг ” ЕАД през юли 2021-а. Акционерното сдружение бе основано от кабинета „ Борисов ” през януари 2020 година В него влязоха всички дялове и акции на страната във ВиК сдруженията в цялата страна.

Основната му активност досега е да отпуска пари на закъсали водни оператори, напомня изданието.

Николай Цонев, който развива сполучлив частен бизнес, стана боен министър в последната година от мандата на Сергей Станишев - 2008-2009 година, като тогава влезе в кабинета на мястото на Веселин Близнаков от квотата на Национална движение „Симеон Втори".

Преди това е бил консултант на Николай Свинаров в МО (в мандата на кабинета " Сакскобургготски " ), управлявал е и организация " Социални действия " към министерството.

След края на кабинета „ Станишев ” Николай Цонев бе разследван за злоупотреби в Министерството на защитата.

На 1 април 2010 година при зрелищен арест някогашният министър бе упрекнат за предложение на рушвет на следовател, а зам.-градският прокурор Роман Василев го назова „ безспорен нарушител ”.

Цонев бе съден по четири каузи, в това число и за неизгодни покупко-продажби по времето, когато е управлявал дирекция „ Управление на доставките ” в Министерството на защитата. В последна сметка бе оневинен по всички проблеми.

По-късно Николай Цонев основа своя партия на име „ Нова опция ”, с която се явяваше на няколко парламентарни избори, без триумф. Междувременно някогашният министър осъди прокуратурата за обезщетение поради унизителния арест.

Появата на Цонев в надзора на „ ВиК Холдинга ” изненада обществото, тъй като той няма разбиране от водна инфраструктура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР