Бившият вътрешен министър Валентин Радев определи като срамно решението на

...
Бившият вътрешен министър Валентин Радев определи като срамно решението на
Коментари Харесай

Валентин Радев: Изглеждаме като троянски кон в НАТО

Бившият вътрешен министър Валентин Радев дефинира като срамно решението на депутатите за оказването на помощ на Украйна във формата, който гласоподава Народното събрание.

" Очаквах го, само че въпреки всичко имаше вяра, че може да вземем вярното решение и да предоставим каквато помощ изиска Украйна. Не в този момент. Още първоначално, неведнъж, в това число когато беше тук техният външен министър. Оръжие и муниции, те са във война. Те не са в обстановка, в която имат потребност от ремонт на техника, даже тя да е военна, за интервал, който не е ясно какъв брой дълго ще продължи ", разяснява той по Bulgaria ON AIR.

Според него украинският президент Володомир Зеленски има международно бъдеще като политик и точно той е измежду избавилите обединението у нас.

" Но това не е негово решение, а на нашия огромен сътрудник посредством посланика на Съединени американски щати. Имало е напън. Пратиха едно писмо, което пристигна часове преди дебата. Че Зеленски надали не посредством посланика си изиска България да ремонтира военна техника. Ние не можем да вършим подобен ремонт. Това е реакция на нашите сътрудници, в тази ситуация - Съединени американски щати ", съобщи Радев.

" За тях е по-важно да остане тази минимална помощ, която даже да бяхме дали своят вот оръжие и муниции, България ще способства за това, което се случва. Казахме на всеослушание: Каквото кажете, това вършим. И на единия - на Путин, и на другия го казахме. Затова споделих, че е срамно ", акцентира някогашният министър на вътрешните работи и зам.-шеф на МО.

По думите му нямаме лицензи и аварийни елементи, с цел да ремонтираме въоръжението на Украйна. Трето - нямаме специалисти, четвърто - постройките на тези предприятия са в окаяно положение, означи Радев.

Радев акцентира, че Полша, Чехия и Унгария доставят оръжие от България на Украйна. Защото там има лустрация и няма такива комунисти, посочи той и добави, че втората причина е неналичието на водачество у нас.

" Лъжем личния си народ, губим пари от това и ставаме за смях пред нашите съдружници в НАТО и Европейски Съюз. Започвам да си мисля, че изглеждаме като троянски кон в НАТО ", приключи гостът
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР