Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън разкости плана на

...
Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън разкости плана на
Коментари Харесай

Борис Джонсън попиля Тереза Мей за плана Чекърс

Бившият външен министър на Англия Борис Джонсън разкости проекта на премиера Тереза Мей от "Чекърс ", описвайки ги като "опасен и неустойчив ". Борис Джонсън акцентира, че това "не е народна власт и не е това, за което гласувахме ", оповестяват "Ройтерс " и "Гардиън ".

Той разясни, че алтернативата на "Чекърс " за свободна търговия след Брекзит е построена на база на изложената от Мей позиция по време на речта й в Ланкастър през предишния януари. Джонсън добави, че евроскептиците би трябвало да "подкрепят Тереза Мей по допустимо най-хубавия метод " като я насърчат да поддържа съглашение за свободна търговия.

"Това е моментът, има време да отхвърлим "Чекърс ", прикани той на годишната конференция на Консервативната партия, бурно приветстван от делегатите.

Бившият кмет на Лондон изключи втори референдум, обосновавайки се, че това би било "катастрофа " за доверието в английската политика.

Той предизвести, че предложенията на премиера "нарушават конституцията ".

"Това не е прагматично, това не е компромис. Това е рисково и несигурно - политически и стопански ", продължи Борис Джонсън.

"Това не е народна власт. Не гласувахме за това. Това е нарушение на конституцията. Това не е връщане на контрола: отнемане от надзор ", добави той и прикани партията да си върне увереността.

Според него с този проект на Мей Англия ще остане подвластна от европейските закони и няма да може да подписва съглашения за свободна търговия, а също по този начин ще завоюват крайната левица и крайната десница.

Според "Ройтерс " офанзивата на Борис Джонсън е опит да размени Тереза Мейкато водач на Консервативната партия.

"Не им вярвайте, когато споделят, че нямат различен проект и друга опция ", съобщи Джонсън пред стотици консерватори в зала с 1500 места.

"Това е моментът да зарежем "Чекърс ". Ако измамим електората, и "Чекърс " е машинация, ние ще увеличим това възприятие на съмнение ", предизвести той.

Борис Джонсън не пропусна да нападна и Лейбъристката партия.

Той прикани консерваторите да се върнат към обичайните си полезности и да понижат налозите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР