Бившият централен защитник Кирил Котев ще бъде следващият спортен директор

...
Бившият централен защитник Кирил Котев ще бъде следващият спортен директор
Коментари Харесай

Кирил Котев става спортен директор на ЦСКА 1948

Бившият централен бранител Кирил Котев ще бъде идващият състезателен шеф на ЦСКА 1948, заяви източник от клуба за Българска телеграфна агенция. Котев заема мястото на Радослав Здравков, който пък подаде оставка в символ на взаимност с напускащия досегашен старши треньор Любослав Пенев.

Котев към този момент заемаще тази служба в клуба в интервала от 2018-а до 2021-а година, след което напусна по лично предпочитание. Той се завърна в клуба, заемащ 3-о място в Първа лига след края на есенния полусезон, само че на позицията селекционер. А в този момент след последните структурни промени ще бъде по едно и също време състезателен шеф и отговорник по селекцията, където работеше и различен подал оставката деец – Методи Томанов.

Очакванията са до дни Валентин Илиев да бъде одобрен като старши треньор на първия тим, а Тодор Янчев – като ментор на втория отбор. Илиев свърши чудесна работа във Втора лига, където ЦСКА 1948 II e отпред с 35 точки, с 5 пред ФК Крумовград и Етър (В. Търново), които си поделят 2-3 място.

Кирил Котев е роден през 1982-а година, кариерата му е най-вече в Първа лига, само че има интервали и в Китай с отбора на Далиен Аербин. Има 6 мача за националния тим на България, в състава е и за Европейското състезание през 2004-а година в Португалия. Общо като футболист има 388 мача и 31 гола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР