Бившият треньор на Лудогорец и Левски Стойчо Стоев сподели очакванията

...
Бившият треньор на Лудогорец и Левски Стойчо Стоев сподели очакванията
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Това е финал без напрежение, носи само престиж

Бившият треньор на Лудогорец и Левски Стойчо Стоев показа упованията си пред " Тема Спорт " за днешния дуел за Суперкупата на България сред двата тима. Той завоюва трофея с разградчани през 2019 година, когато орлите се постановиха над Локомотив Пловдив с 2:0 на стадион " Васил Левски ". 60-годишният експерт уточни какво вижда в играта на отборите и сподели дали има изявен любимец в мача.

Г-н Стоев, какви са упованията ви за мача за Суперкупата сред Лудогорец и Левски?

- Двубоите за Суперкупата в доста от случаите са единствено с цел да се добави още един трофей във витрината. Носи единствено авторитет. Не може да се извлекат дивиденти от нея - нито класиране в евротурнирите, нито е елиминационен мач. Тази среща ще послужи за подготовка на Лудогорец за дуелите в Лига Европа, където се паднаха със съществени тимове. За Левски спечелването на Суперкупата ще бъде още един подарък към почитателите, откакто завоюваха и Купата на България през предишния сезон.

Кой влиза като любимец в мача?

- В такива мачове се използва клишето, че няма изявен любимец. Дано двата тима да създадат дуел, който да зарадва почитателите, и да забележим завладяващ конфликт, както бе напролет в трите срещи посред им. Очаквам двата тима да играят без напрежение, тъй като този мач не носи точки или елиминация, което е причина да стане отворен дуел. Ще се опитат да основат страст за почитателите, които ги поддържат.

Какво забелязвате в играта на Лудогорец в последните мачове? Успя ли Анте Шимунджа към този момент да си построи личен жанр?

- За жанр към момента е рано да приказваме. Един треньор би трябвало да работи най-малко 2-3 години, с цел да се види, че тимът играе по неговия почерк. В Лудогорец си има построена трансферна политика и виждаме, че това лято продадоха играчи, а и привлякоха нови. Сега последните би трябвало да се напасват към играта на тима. Просто е належащо време. В момента е добре, че Лудогорец побеждава. Но мъчно е да се приказва за някакъв построен жанр.

Колко ще липсват Пиерос Сотириу и Алекс Сантана на Лудогорец?

- Няма незаменими футболисти. Спомням си, когато Клаудиу Кешерю бе продаден и мисленето беше по същия метод. Имаше отзиви, че доста ще липсва румънецът, само че видяхме, че Лудогорец го размени доста добре с Пиерос Сотириу. Според мен това ще се случи и след продажбата на кипъреца. Нормално е да бъде трансфериран. Това се случва във всички тимове по света. Лудогорец не е подвластен от един футболист, тъй като в отбора има доста на брой класни играчи.
 Лудогорец и Левски в спор за Суперкупата на България
Лудогорец и Левски в спор за Суперкупата на България

Двубоят на националния стадион " Васил Левски " е довечера от 20:00 часа

Как ви се вижда играта на Левски от началото на сезона? Успяха ли сините да се отърсят от отпадането от Хамрун Спартанс?

- Сините би трябвало бързо да преодолеят това, което им се случи против Хамрун. Случило се е, неприятно е, само че е минало. Не би трябвало да се живее с него, а да се мисли за бъдещето. Левски резервира тима си и си има построен жанр. Трябва да поддържат това равнище и да се пробват да го надграждат. Не чакам да има смяна в играта им. Станимир Стоилов си схваща от работата и се вижда, че отборът играе като тим, а няма някой футболист да изпъква над останалите. Последните противници на сините - Хебър и Ботев Враца, нямаха класата на Левски и обикновено столичани победиха с лекост в тях. Но в идващите мачове ще стане ясна и ролята на отбора в шампионата, тъй като ще се изправят против по-силни противници. Очаквам сините да са от водещите тимове този сезон.

Ще се усети ли неналичието на Ноа Сонко Сундберг против Лудогорец?

- Не би трябвало да липсва. Да, той е един от постоянните бранители на Левски, само че никой тим не е застрахован от травми и санкции. Сините не имат толкоз дълга пейка като тази на Лудогорец, само че Мъри Стоилов тъкмо е подбрал играчите си и съм сигурен, че ще направи верния избор за мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР