Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев анализира пред

...
Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев анализира пред
Коментари Харесай

Левски трябва да направи така, че играта му да е постоянна и резултатите да са по-добри

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев проучва пред " Тема Спорт " играта на сините при загубата от Локомотив Пловдив и показа упованията си за идното посещение на израелския Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

" Неприятна загуба за Левски в Пловдив. До това умозаключение може да стигнем след провалянето от Локомотив, тъй като сините играха добре, само че позволиха да им вкарат два гола на контраофанзива. Необходимо е да се построи нужния синхрон във всички линии, да си оказват помощ футболистите един на различен.
 От Левски обществено показаха недоволството си от Волен Чинков
От Левски обществено показаха недоволството си от Волен Чинков

Ядосаха му се за дребното обещано продължение в мача против Локо (Пд)

Левски би трябвало да направи по този начин, че играта му да е непрекъсната и резултатите да са по-добри. Не, както е в този момент, редуват се победи със загуби. Ако в неделя сините не бяха инкасирали проваляне против Локомотив Пловдив, щеше да е по-добре, тъй като играчите щяха да имат по-голямо самочувствие преди Израел. Хубавото е, че столичани сътвориха още веднъж доста положения, Рикардиньо вкара нов гол, само че трябваше да са по-клинични в останалите обстановки. Централните бранители и бековете би трябвало да са по-концентрирани, само че е належащо да получават и помощ от играчите пред тях. Когато съперникът вземе топката се вижда, че се пробва преса, която да не разреши на съперника да разиграва умерено. Не се получи на няколко пъти, само че отборът е на прав път

Вижда се, че от началото на сезона сините позволяват повече попадения, в сравнение с старта на предходната акция. Това се дължи и на промяната на метода при новия треньор. Не постоянно по тази причина е отговорна отбраната. Необходима е повече централизация и сигурност, само че това се построява с времето. Лошото е се получават дупки сред линиите и тогава става проблем, в случай че в тях има противникови играчи, както се получи и при втория гол за Локомотив. Когато на терена е Краев се вижда повече непоклатимост, тъй като той постоянно оказва помощ в защита, добре употребява високия си растеж, бори се и лишава топката.

Може би Николай Костов позволи неточност с включването незабавно на Дарлан и Фадига в средата на терена. Не беше вярно решение. Двамата към момента не са добили нужния синхрон с останалите и надали толкоз добре са се опознали със съотборниците си. Трябва последователно да се постановат. Бразилецът направи положително усещане със самочувствието и отиграванията си. Щеше да е по-добре, в случай че до тях работи състезател като Андриан Краев.

Лошото за Левски в мача на " Лаута " пристигна още при започване на дуела, когато Жереми Петрис се контузи. Французинът е футболист, който доста оказва помощ на отбора в двете етапи на играта. Дава нужната заостреност по десния фланг. Прави положителни пробиви и центрирания. Ще е сериозна загуба за сините, в случай че не може да се възвърне за мача в четвъртък, само че това е и опция за Галчев да покаже, че има място в състава. По всяка възможност Костов ще се довери на него против Апоел, само че съществува вид и да заложи на трима бранители, както бе в първия мач против Шкупи в Скопие.

В идният мач с Апоел Беер Шева Левски би трябвало да подходи доста съществено, деликатно и мобилизирано. Израелският отбор е по-добър от Шкупи. Треньорският щаб е проучил противника - с каква скица играят, по какъв начин работят на терена и с какви футболисти разполагат. Ще изберат точните играчи, на които да разчитат, с цел да противодействат на противника. В момента Апоел е чужд тим за нас. Не е този, който се изправи преди години против Лудогорец и Арда. Сериозен съперник е, само че Левски би трябвало да се опита да направи нещо още в първия мач. Дано сините да бъдат и подценени.

Това ще бъде добре пристигнало, тъй като знаем тогава по какъв начин може да се нанесе решаващия удар. Предстои турнирна борба и би трябвало да се играе доста несъмнено - в отбрана да се затворят всевъзможни пространства, да се изчака момент на липса на централизация в съперника и да се търси гол в тези обстановки. Левски сподели, че може да го прави и нека футболистите покажат самочувствието и желанието, което се видя при отстраняването на Шкупи ", съобщи Вълчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР