Бившият старши треньор на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров заяви,

...
Бившият старши треньор на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров заяви,
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: Правил съм много компромиси

Бившият старши треньор на баскетболния Рилски състезател Людмил Хаджисотиров съобщи, че досега в кариерата му се е налагало да прави взаимни отстъпки в името на това тимът на върви напред.

" Преди да стане треньор, човек се учи, чете и мисли, че знае много неща, само че когато станеш треньор и си мислиш, че си подготвен, само че след това към този момент на тази служба с опита научаваш какъв брой неща не знаеш и също по този начин се учиш да се приспособяваш към другите обстановки, тъй като има доста логика на психиката в менажирането на 12 характера, множеството от които са с по този начин огромно его и със спортен дух, който им е оказал помощ да стигнат на положително равнище професионално, и да ги починеш да работят като едно в името на тима и на това да се реализират задачите. Имало е спешни обстановки безусловно всяка година във тима, без значение дали сме имали единствено 2 загуби през сезона или повече и се е налагало да върша взаимни отстъпки в името на това тимът да върви напред и да няма спомагателни проблеми. За някои от тях скърбя, а за други не, тъй като са помогнали Рилски състезател да бъде по-добър тим и да има по положителни резултати. Но за мен най значимото е въпреки всичко човек да има правила и ценностна система и да не престъпва дадена граница, даже с цената на това тимът да не реализира дадена цел или резултат ", разяснява Хаджисотиров.

" Наистина 11 години са ужасно доста време в един клуб и на едно място въобще и седем като старши треньор рядко се случва в Европа, за което съм признателен. Сега като съм в София и видяно обратно ми се коства като един момент целият интервал, а действително в действителност са 11 години. Аз показах признателност към всички, които са работили във времето и са ми дали този късмет. Наистина ние последните два-три сезон сезона печелим постоянния сезон всяка година. Слушах скоро в едно предаване, в случай че не се неистина, за три сезона сме били със 73 победи и 8 загуби или 76. Успяхме да спечелим Купата на България и Суперкупата. Имахме доста мощни представяния, само че за жалост, макар че беше дебют за Рилски състезател и достигнахме в две следващи години до финала в НБЛ, не успяхме да спечелим купата, което е било съществена цел. Тази година съответно аз мисля, че имаше няколко неща, които не ни стигнаха. Сигурно е имало някои неточности или усъвършенствания, които е трябвало да се създадат в селекцията, наши неточности – треньорски или на играчите, само че като цяло това го има във всеки един тим. Мисля, че ние играхме мощно през постоянния сезон и започнахме доста добре годината. Знаете, че има предписание, което позволява в границите на трансферния интервал тимовете да се укрепват и много тимове избират такава тактика, че да имат спомагателна селекция ", сподели още Людмил Хаджисотиров и продължи:

" Тази година беше, в случай че не се неистина, до 4 март този интервал. Ние взехме решение, че ще продължим с тима и състава, който имахме, което от една страна е морално, в честен проект не е добре и е вярно по отношение на състезателите, които са се трудили цяла година и сме били първи. От друга страна, неналичието на прибавяне на качествени състезатели дава своето въздействие чисто върху резултатите на един тим и за мене това е сходно като на едно съревнование с коли, в което ти си с една кола и се състезаваш и си пред останалите, само че в един миг останалите коли се укрепват и последователно те настигат, и задминават в някаква обстановка. Дали е вярно това или не като селекция, резултатите го демонстрират, дали е морално или не - щом го разрешава правилникът, това е част от играта и много тимове го вършат. В интерес на истината оказа помощ много и на Балкан Ботевград, които станаха първенци с прибавянето на двамата състезатели. Това беше едната част, а ние като тим и президентът Петър Георгиев разяснява съдийството, тъй като вие засегнахме тази тематика, съответно в един мач, аз не желая да приказвам за изцяло, само че това е нещо, което се случи в четвъртия мач в Бургас и аз към този момент откакто умерено съм изгледал мача, в действителност можехме да имаме искания и това повлия особено, с цел да не се играе пети мач. Кой щеше да се класира за финала, това към този момент никой не може да подсигурява. Отборът на Черноморец, който направи доста мощен сезон, беше сложен съперник, само че съответно в този мач това също имаше въздействие. И аз по този начин и като треньор, и хората в баскетбола, считам, че имаме искания главно към това, че тъй като ние поставяме доста старания като треньори и като играчи, работим извънредно доста за усъвършенстването си, това би трябвало да се случва по същия метод с равнището на съдийството, с цел да може да кореспондира. Също по този начин, когато някой прави неточности, както нас ни глобяват и ни санкционират, и това се написа, и се разгласява на всички места, а по същия метод да се държи и да се търси отговорност от въпросните съдии, с цел да може да има по-голямо напрежение върху тях и да си правят работа по допустимо най-хубавия метод. Иначе има една безтегловност, липса на отговорност и те знаят, че даже и да има, да се случат някакви неточности няма да е огромен проблем, тъй като наказването е дребно, а е не се разгласява, остава анонимно и действително керванът си върви, а кучетата си лаят. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР