Бившият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, който бе уволнен през

...
Бившият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, който бе уволнен през
Коментари Харесай

Бившият шеф на „Кинтекс разказа за нова схема за източване на дружеството

Бившият началник на „ Кинтекс “ Александър Михайлов, който бе уволнен през април от вицепремиера Корнелия Нинова за спор на ползи, насочи през днешния ден следващи обвинявания за лъжливи схеми за източване на държавното сдружение.

„ Има скица за източване на „ Кинтекс “. Държавното оръжейно дружество взе участие регулярно в търгове и печели някои от тях поради професионализма на своите чиновници. Някои предходни управления обаче са осъществили машинация като основават илюзия, че частна компания от Дубай има някакъв принос и подпомагане за печелене на търговете. С нея се подписват комисионни контракти и ѝ се изплащат милиони, които потъват неизвестно къде “.

Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният шеф на сдружението Александър Михайлов. Той твърди, че когато поел поста през есента на 2021 година, е отказал да заплаща, а през февруари тази година е прекратил контракта. По думите му дубайската офшорка през април настояла да й бъдат платени 2.4 млн. $. " Информирах Нинова и Нитова (изп. шефа на ДКК) за източването на компанията, Три дни по-късно бях уволнен ", сподели Михайлов.

Бившият оръжеен началник твърди, че има информация, че сега договорът е възобновен, а преди няколко дни на дубайската офшорка са платени 800 хиляди лв.. „ Не зная кой стои в основата на това източване. В предишен на моя интервал са платени 10 млн. лв.. От тях 3,5 млн. лв. са преведени на български компании “, добави Михайлов.

" Не е правилно, че „ Кинтекс “ се източва и пари отиват към офшорна компания в чужбина ", отговори пред бТВ шефът на ДКК Смиляна Нитова-Кръстева. " Даже мога да кажа, че настоящето управление на „ Кинтекс “ заплаща вересиите, които господин Михайлов е натворил в интервала, в който е бил изпълнителен шеф “, добави тя.

Нитова не пожела да разяснява какви " вересии " е натворил Михайлов и разгласи, че това сега се проверява от прокуратурата. Тя обаче не се тормози от инспекциите.

Нитова удостовери пред бТВ, че ще взе участие в престоящите избори като лидер на листа на Българска социалистическа партия. " Това е мое конституционно право и аз ще го осъществявам “, сподели тя. В предходни национални събрания тя бе народен представител от Българска социалистическа партия от Хасковския регион.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР