Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се е изкачил

...
Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се е изкачил
Коментари Харесай

Бърни остава сред най-богатите британци

Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун се е изкачил с една позиция в класацията на най-богатите британци, която всяка година сформира неделното издание на вестник The Times. 92-годишният Бърни е натрупал богаство в размер на 2,498 милиарда лири и заема 73-ото място в класацията за тази година.

В моторните спортове кариерата на Бърни стартира като управител на водача Стюарт Люис Еванс, по-късно – притежател на Брабъм, началник на Асоциацията на конструкторите във Формула 1 (FOCA) и най-после – началник на Формула 1 Мениджмънт (FOM) – компанията, у която отиват половината доходи на Формула 1.

В класацията на The Sunday Times място е намерила и някогашната брачна половинка на Бърни – Славица. Тя заема 234-а позиция с персонално положение в размер на 730 милиона паунда.
 Бърни: Късметлията Хамилтън не би трябвало да е със 7 трофеи Бърни: Късметлията Хамилтън не би трябвало да е със 7 трофеи
Най-напред от Формула 1 обаче в този лист е сър Джим Ратклиф, притежател на Ineos – компанията, която има една трета от акциите в отбора на Мерцедес. Състоянието на сър Ратклиф е оценено на 29,688 милиарда лири и то му обезпечава второ място в подреждането.
 Руснаците отново желаят пари от Формула 1 Руснаците отново желаят пари от Формула 1
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР