Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун каза, че седемкратният

...
Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун каза, че седемкратният
Коментари Харесай

Екълстоун: Хамилтън и други не заслужават рицарско звание

Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун сподели, че седемкратният международен първенец Люис Хамилтън и други не заслужават рицарско звание, тъй като не са създали задоволително за Англия.

Хамилтън получи рицарско звание на гала в замъка Уиндзор. 36-годишният британец беше почетен с купата Рицар на Британската империя през ноември 2021 година.

91-годишният Екълстоун сподели пред немския ефирен оператор RTL/ntv, че неговият състезателен триумф и благотворителни задължения не са задоволително положителни за тази чест.

"Не мисля, че доста хора, които са получили тази чест, я заслужават. Това рицарство съществува от доста години - за тези, които направиха нещо за страната ", сподели британецът.

Той добави, че рицарите тези дни единствено печелят доста пари и ги подаряват за благотворителни организации, "но не са създали нищо съответно за страната ".

Хамилтън загуби трагично битката за купата във Формула 1 в последната обиколка на противоречивия край в неделя в Абу Даби против Макс Ферстапен от Нидерландия с "Ред Бул ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР