Бившият сепаратистки лидер Игор Гиркин, известен и с псевдонима си

...
Бившият сепаратистки лидер Игор Гиркин, известен и с псевдонима си
Коментари Харесай

Игор Гиркин иска да участва в президентските избори в Русия

Бившият сепаратистки водач Игор Гиркин , прочут и с псевдонима си Стрелков, разгласи кандидатурата си за президентските избори в Русия следващата година.

" Смятам, че съм по-компетентен по военните въпроси от настоящия президент и сигурно по-компетентен от министъра на защитата ", съобщи Гиркин в Telegram. Според него президентът Владимир Путин е " прекомерно другарски надъхан ", а и е " воден за носа " освен от сътрудниците си на Запад и в Киев, само че и от ръководителите на " нашите служби " за сигурност, разследващи служби и военната индустрия ", съобщи Гиркин.

Гиркин, за който се твърди, че е непосредствен до ултранационалистическия олигарх Константин Малофеев , беше  по обвиняване в " подстрекателство към екстремизъм ". Според мярката му би трябвало да остане в ареста доникъде на септември, а обвиняването го заплашва с до 5 години затвор. По искане на прокуратурата.
 Крайните националисти в Русия вземат главата на Путин?
Крайните националисти в Русия вземат главата на Путин?

Сега националистите приканват съветската страна да отиде по-далеч и да стане по-силна в Украйна, с цел да промени типа на войната. Според тях е време да се постави завършек на " специфичната интервенция " и да се премине към " тотална война ".

Въпреки че Гиркин е очевиден покровител на съветската военна акция против Украйна, той се нарежда, с което поразително припомня за неотдавна умрелия водач Евгений Пригожин . Не един път те самите са влизали в вербален конфликт, като не са ясни доста персоналните им връзки и връзки.

Игор Стрелков/Гиркин доби известност като полеви пълководец на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) през 2014 година, като се знае, че е някогашен офицер от Федералната работа за сигурност (ФСБ). От години живее в Москва обаче, напускайки фронтовата линия в Украйна. Негово беше и едно от първите в Крим и за това по какъв начин бе извършен референдума: " хората гласоподаваха всеобщо за присъединението към Русия, принудени от " дулата " на съветските окупационни сили "

През ноември 2022 година, съдът в Хага го призна за отговорен за злополуката на в небето над Донбас през юли 2014 година и го осъди на пожизнен затвор, дружно с двама други хипотетични съучастници.

Няколко пъти се появи спорна информация за това дали самият Гиркин е взел директно присъединяване във някоя от етапите на войната на Русия против Украйна 2022 година или през 2023 година
 Сред ястребите на Путин хвърчи перушина
Сред ястребите на Путин хвърчи перушина

В Русия надига нов тип отстъпник: ястребовидни националисти, за които опълчването на Путин е въпрос на родолюбив дълг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР