Бившият регионален министър Николай Нанков коментира изнесената по-рано информация от

...
Бившият регионален министър Николай Нанков коментира изнесената по-рано информация от
Коментари Харесай

Нанков отговори на Демерджиев и Шишков: Докато чакат проби може да питат Тимева, която е при Радев – гъсти са си

Бившият районен министър Николай Нанков разяснява изнесената по-рано информация от вътрешния министър Иван Демерджиев и служебният на Министерство на регионалното развитие Иван Шишков във връзка направени инспекции на Автомагистрала „ Тракия “ и „ Хемус “.

„ От медиите разбирам, че през днешния ден още веднъж е имало следващ епизод от пародийния сериал „ Магистралите на ГЕРБ “. Оставям встрани объркването сантиметри или милиметри липсвали в двата лота на „ Тракия “, строени 2010-2012 година Въпреки, че разликата в размера по принцип е значима във всяка сфера на живота “, написа Нанков в собствен отговор.

Според силовият длъжностен министър настилките на двете автомагистрали са в неприятно положение, като за Автомагистрала „ Тракия “ не се прецизира къде са проблематичните сектори.

Нанков добавя, че като непряк наблюдаващ остава с усещането, че цялата „ пушилка има две цели – отвън политическата “.

„ Първата е да се оправдае двугодишната липса на поддръжка по всички пътища в страната – освен на „ Тракия “. Което компрометира необратимо тяхното експлоатационно положение. И българските жители занапред ще търпят негативите от бездействието, в това число на служебните държавни управления. Втората е да се оправдае предстоящ ремонт за стотици милиони, включително и на сектори, в които не е необходим “, написа Нанков, допълвайки, че това са догадки.

„ Още чакали министрите елементи за осъществяването на плановете. А и да се произнесат специалистите, включително упълномощените лаборатории. Докато чакат, можеше да питат тогавашната шефка на дирекцията в АПИ, виновна за строителството на тези сектори от Автомагистрала Тракия със средства от оперативна стратегия „ Транспорт ”, госпожа Цвета Тимева. Понастоящем тя е основен секретар на Президента и както се споделя – гъсти са си “, написа още някогашният министър. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР